Foto: EPA

Rat Malage i Barcelone

Predsjednik Malage Barceloni: Da vidimo ko je namjestio meč?

M. Šljivak

Real Madrid je laganom pobjedom protiv Malage (0:2) na La Rosaleda stadionu osvojio titulu prvaka Španije.

Kraljevi su naslov osvojili tri boda ispred Barcelone koja je uz dosta muke pobijedila Eibar s 4:2, ali u Kataloniji vjeruju da se igrači Malage nisu ni potrudili da zaustave Real.

Kao dokaze su priložili reakciju defanzivca ovog tima Mikela Villanueve. Smatraju da je namjerno propustio loptu kod gola Reala, što je direktno utjecalo na rezultat.

Barca je najavila i službenu žalbu zbog svega što se dešavalo na ovom meču, ali su ubrzo dobili odgovor od predsjednika Malage Abdullaha Al Thanija.

On je najavio da će protiv katalonskog velikana podnijeti prijavu FIFA-i za namještanje meča protiv Eibara.

"Ako ove optužbe ne prestanu u roku od 24 sata, poslaću žalbu FIFA-i. Zamoliću ih da se pregledaju oba meča i da se vidi ko je šta namjestio", rekao je Al Thani, te je dodao:

"Mi ne prodajemo utakmice. Najbolji dokaz tome je da smo odbili novac od Barcelone da pobijedimo Real Madrid", istakao je Al Thani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je na kraju ipak osvojio naslov prvaka, ukupno 33. u historiji i teško da se išta može promijeniti nakon završetka sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi