Predsjednik Malage našao novi način da provocira Barcu
Foto: EPA

Najavio premije za svoj tim ako Real bude prvak

Predsjednik Malage našao novi način da provocira Barcu

E. Čaušević

Predsjednik Malage, Šeik Abdullah Al-Thani, dospio je u centar pažnje španske javnosti nakon svojih izjava na račun Real Madrida i Barcelone.

Al-Thani se prije nekoliko dana oglasio na svom Twitter profilu, te je poručio da nema šanse da Barcelona ove godine bude prvak Španije, a ovaj klub nazvao je još i "šljam Katalonije". La Liga će se odlučiti vjerovatno u zadnja dva kola, a u zadnjem kolu Malaga dočekuje upravo Real Madrid.

Iz Barcelone su poručili da su svjesni da se Malaga neće previše truditi da pobijedi kraljevski klub upravo zbog izjava njihovog predsjednika. Međutim, čini se da je "mržnja" između ova dva kluba gora nego što se prvenstveno mislilo.

Naime, španski mediji objavili su danas da će igrači Malage na kraju sezone dobiti premije ukoliko Real Madrid bude prvak Španije. Jer, u tom slučaju Kraljevi moraju platiti milion eura Malagi zbog ugovora Isca koji je stigao upravo iz ovog kluba u Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ugovoru stoji da Real mora platiti milion eura svaki put kada osvoji titulu dok je Isco član ovog kluba. Iako je ovaj novac namijenjen samo za klub čini se da su u Malagi već našli način kako da ga potroše. Pored Real Madrida, čini se da će neplanski profitirati najviše igrači Malage sa planiranim premijama. No, još uvijek se i Barcelona tu pita mnogo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije