Predsjednik Schalkea poručio: Zaboravite na Sanea!

Mladi fudbaler nije na prodaju

Predsjednik Schalkea poručio: Zaboravite na Sanea!

Mladi fudbaler Schalkea Leroy Sane je svojim odličnim partijama zaludio najmoćnije evropske klubove.

Na adresu kluba iz Gelsenkirchena svakodnevno stižu upiti za nadolazeću njemačku zvijezdu, a među klubovima koji ga žele dovesti je i Manchester City.

Engleski i njemački mediji su prenijeli vijest da Građani za Sanea daju čak 55 miliona eura, ali izgleda da se taj transfer neće ostvariti, barem ne u skorijem periodu.

"To što se mnogi interesuju za Sanea je samo potvrda našeg odličnog rada i njegovog razvitka. Do sada nismo dobili nijednu zvaničnu ponudu, a i ako je dobijemo, sigurno je nećemo prihvatiti", rekao je predsjednik Schalkea Clemens Tonnies, koji je dodao:

"Odlučili smo da ne prodajemo Leroyja. On predstavlja našu budućnost i uvjeravam vas da ne želi napustiti Schalke".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako ima tek 19 godina, Saneu je ovo treća sezona u prvom timu Schalkea, za koji je odigrao 34 utakmice i postigao devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi