Predsjednik Volosa u zatvoru

Predsjednik Volosa u zatvoru

O. Lekić

Predsjednik fudbalskog kluba Olympiakos iz Volosa Achilleas Beos u pritvoru je s još dvije osobe zbog namještanja utakmica.

Beos je treća osoba koja je zadržana u pritvoru nakon vlasnika drugoligaša Ilioupolija George Tsakogianni i kladioničara Vassilisa Karakoulie.

Uz njih pet je osoba pušteno na slobodu uz jamčevinu do početka suđenja. U cijelom skandalu do sada su optužene 83 osobe.

Beos, Tsakogianni i Karakoulia optuženi su za "vođenje kriminalne organizacije, pranje novca, kriminalne aktivnosti, opetovanu pronevjeru preko 15.000 eura". Također ih se tereti za "iznuđivanje uz prijetnju silom, podmićivanje i korupciju i namještanju utakmica te sudjelovanje u ilegalnom klađenju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.