Predstavljamo protvnika KK Spars: INSEP

Turnir u Londonu

Predstavljamo protvnika KK Spars: INSEP

KK Spars večeras će odigrati svoj prvi susret na euroligaškom turniru u Londonu. Protivnik će biti francuski INSEP.

Ova ekipa je učestvovala na turniru u Beogradu koji se održavao od 22.02.-24.02.2013. U prvoj utakmici koju su igrali na ovomturniru ubjedljivo su savladali ekipu Cedevite iz Zagreba rezultatom 88:50. Igrači koji su se istakli u ovoj utakmici su: Gombauld Stephane sa 25 poena i Inglis Damien sa 17 poena.

 

Druga utakmica koja se igrala već popodne, ekipa INSEP porazila je USK Future Stars rezultatom 86:75. 

 

Iako su treću utakmicu izgubili od Partizana (77:72) osigurali su nastavak takmičenja, te su se sastali sa prvoplasiranom ekipom iz grupe "A", Crvena Zvezda. Rezultat utakmice je glasio 79:64 za Crvenu Zvezdu.

 

Omjerom 2:2 (dvije pobjede i dva poraza) ekipa INSEP ostvarila je borbu za treće mjesto. Sastala se, po drugi put na ovom turniru, sa ekipom Partizana, ali je ovaj put ekipa INSEP-a izašla kao pobjednik susreta (79:71). Svojim igrama koje su pokazali u Beogradu dobili su pozivnicu za učešće na turniru u Londonu od 09.05. do 12.05.2013. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.