Pregovori već počeli: Ako stigne Mahrez, Arsenal pušta Sancheza u City

Topnici žele i talentovanog Argentinca

Pregovori već počeli: Ako stigne Mahrez, Arsenal pušta Sancheza u City

Britanski mediji su u posljednje vrijeme špekulisali da je Manchester City zainteresovan za Virgila van Dijka. Ipak, Van Dijk je završio u Liverpoolu, a sada su se pojavile informacije da je Guardiola odustao od holandskog defanzivca, jer želi sva "sredstva" preusmjeriti na angažovanje Arsenalovog Alexisa Sancheza.

"Pep je birao između Van Dijka i Sancheza. Sve ja zavisilo od njega. City je osigurao dovoljno novca za januarske transfere, ali se ipak ne žele rasipati. 'Šef' je želio pojačati zadnju liniju, ali neke povrede su ga natjerale na drugačiji izbor", navodno je za The Sun istakao izvor blizak Građanima.

Ako je vjerovati britanskim medijima Arsenal je spreman pustiti Sancheza, koji nije želio produžiti ugovor sa Topnicim, u City, jer je Arsenal "naciljao novu metu" - Leicesterovog Riyada Mahreza.

Ukoliko Mahrez stigne na Emiratesa, Sanchez će dakle krenuti put Manchestera, a novinar portala Goal.com Sam Lee ističe da su Arsenal i Manchester City počeli pregovarati o transferu Čileanca još u petak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je Arsenal spreman prodati Sancheza Građanima za oko 35 miliona funti. Ipak, sve zavisi od toga da li će Arsenal uspjeti angažovati adekvatnu zamjenu. Osim Mahreza koji se sada pominje u kontekstu prve Wengerove želje, put Londona bi mogao i krilni fudbaler Boce Juniors Cristian Pavon, za kojeg je Arsenal spreman izdvojiti 20 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi