Prekid u čevrtoj ligi zbog TV prenosa: Teniske loptice i zaglušujuća buka
Foto: Screenshot

Protest navijača

Prekid u čevrtoj ligi zbog TV prenosa: Teniske loptice i zaglušujuća buka

Večeras je odigran duel 16. kola njemačke Regionallige (grupa Zapad). Snage su odmjerili Fortuna iz Kelna i Aachen.

Iako je riječ o duelu četvrtog ranga njemačkog fudbala, direktan TV prenos je normalna stvar, a navijači oba tima su ljuti zbog prilagođavanja vlasnicima TV prava na štetu fudala i njih samih.

Nije se ni navijačima Fortune ni navijačima Aachena svidjelo što je termin meča zakazan u ponedjeljak, zbog TV prenosa, pa su se odlučili na nesvakidašnji protest.

Domaći navijači, navijači Fortune su tokom utakmice ubacili veliki broj teniskih loptica na teren, da bi potom zajedno sa gostujućim navijačima pomoću pištaljki počeli praviti veliku buku.

Međutim, stvaranje buke je bilo s jasnim ciljem - da se ne čuje sudijska pištaljka i utakmica prekine.

To se i desilo. Kako se sudijska pištaljka nije mogla čuti od zaglušujućeg pištanja sa tribina, meč je morao biti prekinut. Prekid je trajao 15-ak minute prije nego što se pištanje sa tribina utišalo.

Kako je izgledao protest navijača u Kelnu možete pogledati ispod:

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, utakmica je završena rezultatom 1:1. Poveli su domaći sa 1:0 u 55. minuti preko Owusua, ali je Achen u 83. došao do 1:1 i jednog boda.

Top Komentari

U Americi bolji nogometna igralista nekih srednjih skola i tribine i plus imaju nocnu rasvjetu u odnosu na stadione - igralista timova premijer lige BH, vijerovali ili ne to je ziva istina, to sam se licno uvjerio.
3 0
Benjamingst
Bolji stadion nego kod nas...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi