Prekinut meč u Sarajevu, pobjede Iskre i Lokomotive

2. kolo Premijer ženske lige BiH

Prekinut meč u Sarajevu, pobjede Iskre i Lokomotive

S. Mlaćo

U danima vikenda odigrane su četiri utakmice 2. kola Premijer lige BiH za žene.

SFK 2000 je protiv Gradine vodio 16:0, a zatim je meč prekinut u 58. minuti kada su gošće koje su doputovale samo osam igračica ostalo sa njih šest, te je utakmica prekinuta. Goće za ovaj potez definitivno zaslužuju rigorozne kazne.

Do tada su izabranice Samire Hurem kojima je ovo bila generalka pred kvalifikacioni turnir za Ligu prvaka postigle 16 pogodaka, a u listu strijelaca se se po tri puta upisale Amela Kršo, Merjema Medić i Mia Kuljanin, dva puta Alisa Spahić....

Iskra je u Živinicama savladala Fortunu 1:0, a strijelac jedinog pogotka je bila domaća igračica Hasiba Mujić koja je nespretno reagovala i matirala Omerović Eminu na golu svog tima.

Radnik je u Etno Selu Stanišići savladao ŽFK Banja Luka 2:0, dok je Lokomotiva iz Brčkog u Petrovu savladala novog premijerligaša Slogu sa čak 13:0. Četiri pogotka postigla je Aldina Škahić, a tri je dodala Marija Damjanović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi