Prekinut Olympiakosov historijski pobjednički niz

Svakoj seriji dođe kraj

Prekinut Olympiakosov historijski pobjednički niz

Navijačima Olympiakosa je današnji remi protiv Plataniasa vjerovatno pao teže nego mnogi prošlosezonski porazi.

Razlog za to je prekid nevjerovatnog pobjedničkog niza, koji je trajao od prvog kola grčke Super lige.

Olympiakos je u prvih 17 kola ostvario isto toliko pobjeda i osvojio 51 bod, da bi današnjim remijem rezultatom 1:1 prekinuo rijetko viđenu seriju.

Platanias je poveo u 35. minuti golom Ramosa, da bi Fortounis dvadesetak minuta prije kraja poravnao na 1:1 i postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Super League:

Dodajmo na kraju da je Olympiakos ipak uspio oboriti rekord za novi milenij, obzirom da se od 2000. godine nije desilo da jedan klub u svojoj ligi starta sa 17 pobjeda u isto toliko kola.

Dosadašnji rekorder bio je F91 Dudelange (2007/08.) sa 16 pobjeda, a u vrhu su još Šahtar (2012/13.), Bangor City (2010/11.) i FH (2005.) sa 15, te Club Brugge (2000/01.) sa 14 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije