Prekinut pobjednički niz Reala: Rossoneri razbili Kraljeve
Foto: EPA

Milan bolji od Reala

Prekinut pobjednički niz Reala: Rossoneri razbili Kraljeve

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana savladali su danas u prijateljskom susretu u Dubaiju ekipu Real Madrida s 4:2.

Nakon nekoliko mjeseci serija pobjeda Kraljeva je stala, iako se prijateljske utakmice ne računaju kao službene. Rossoneri su potpuno razbili Real, a do vodstva su stigli u 24. minuti. Sa fantastičnim igrama nastavio je Jeremy Menez, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Sedam minuta kasnije Milan je povećao prednost. Sjajnim pogotkom je na 2:0 povisio Stephen El Shaarawy.

Uspio je Real preko Cristiana Ronalda da se vrati u meč. Portugalac je prekrasno pogodio u 35. minuti za 2:1, no to je bilo sve od Kraljeva u ovom meču.

El Shaarawy je nakon četiri minute igre u nastavku povećao prednost na 3:1, da bi rezultat od 4:1 postavio Pazzini pogotkom nakon fantastične akcije.

Konačnih 4:2 djelo je Karima Benzeme s penala u 84. minuti susreta.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Milan 2:4 (Ronaldo 35', Benzema 84'p / Menez 24', El Shaarawy 31', 49', Pazzini 73')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti