Prelazni rok još traje: Željezničaru stiže novo ime, Šipovac potpisuje, veliki posao na Pecari
Ilija Mašić će sigurno biti veliko pojačanje za Široki Brijeg FOTO: Antonio Slišković

Mnogi su već završili sa dovođenjem pojačanja

Prelazni rok još traje: Željezničaru stiže novo ime, Šipovac potpisuje, veliki posao na Pecari

S. Mlaćo

Prelazni rok u Premijer ligi naše zemlje još uvijek traje.

Premijerligaši vrijedno rade i čini se da se završavaju i posljednji poslovi oko igračke križaljke. FK Željezničar je jučer potvrdio dolazak Amera Hiroša koji je nedavno raskinuo ugovor sa NK Osijek.

Jučer je Hiroš predstavljen u Plavom salonu, a odmah se i priključio ekipi u Međugorju. Plavi su dogovorili i dolazak 22-godišnjeg napadača iz Gane Bismarka Charlesa koji stiže na posudbu sa mogućnošću otkupa ugovora.

Charles je pod ugovorom sa CSKA Sofija i već danas bi trebao biti u Hercegovini, te pojačati Plave za nastavak sezone. Pripremama Željezničara priključio se i Dženan Haračić koji je zbog viroze proteklih dana propustio treninge i 'oporavljao' se u Sarajevu.

NK Široki Brijeg je jučer potvrdio dolazak velikog pojačanja. Ilija Mašić je kako je SportSport.ba ranije i najavio vratio se na Pecaru. Mašić je bio u NK Lokomotiva Zagreb, ali nije se naigrao i sada se vraća u Široki.

Oglasi

"Došao sam u poznatu sredinu. Ne treba mi posebna prilagodba, jer veliku većinu igrača poznajem od ranije. Vratio sam se među svoje, suigrače i navijače. Spreman sam i želim pomoći Širokom Brijegu. Motiva nimalo ne nedostaje", kazao je Ilija Mašić po povratku u "staro jato".

Pojačava se i FK Zvijezda 09 te je jasno da se ovaj klub neće predati u borbi za opstanak. Iz FK Sarajevo je na posudbu stigao Enedin Mulalić, a priprema se priključio i Danilo Šipovac.

Šipovac je u našoj zemlji nosio i dres HŠK Zrinjski                                                                                                                                                                            

Šipovac je već u trenažnom procesu, a stiže iz Sloge Meridian. Nastupao je i za Zrinjski, Leotar, Krupu, Koper...

U HŠK Posušje tragaju za pojačanjem na golmanskoj poziciji, te još uvijek nije donesena odluka ko će biti 'jedinica' tima sa Mokrog Doca.

Prelazni rok za FK Velež je čini se završen i Rođeni su na pripremama u Antaliji, dok iz FK Sarajevo nisu isključili mogućnost da još neko novo ime stigne ove zime.

Sarajevo je potvrdilo da će Besim Šerbečić na posudbu u FK Radnički Kragujevac, dok klub tražio i Mario Vrančić, iskusni vezista koji ima ugovor sa bordo klubom, no nije u planovima trenera Simona Rožmana.

Prelazni rok je čini se završen za HŠK Zrinjski i NK GOŠK. Plemići su ciljano dovodili i nisu mnogo mijenjali, dok je u GOŠK između ostalih stigao Nedim Hadžić, nekada velika nada bh. nogometa. Problem za Gabeljane je odlazak Staniše Mandića u Kinu, pa će u klubu iz Gabele gledati opciju dovođenja krilnog igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Igmanu su svjesni da u borbi za opstanak "moraju" zadržati Denkovića                                                                                                                                         

Mirno je i u FK Igman Konjic, a na meti crnogorskog Dečića je sjajni Stefan Denković. Ipak, mnogo veće su šanse da će Denković ostati u Konjicu do kraja sezone, iako ga Crnogorci dobro znaju i rado bi ga doveli u svoje redove.

Podsjetimo, susreti osmine finala Kupa BiH igra se 10. februara, dok drugi dio sezone u Premijer ligi nastavlja se sedam dana kasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Zeljeznicaru NOVO IME?? Koje je ime u pitanju? Da nije opet nesto kao onomad VASO MISKIN CRNI? Mozda sada zele biti NK SEBIJA IZETBEGOVIC?
1 1
FahrudinKonjHodzic
sipovac popusijo sovim transverom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi