Amer Hiroš opet na svojoj Grbavici!
Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba

Vratio se u Željezničar

Amer Hiroš opet na svojoj Grbavici! · Zvanično

A. Čaušević

Amer Hiroš je i zvanično postao fudbaler FK Željezničar. Tako je ispunjena želja velikog broja navijača koji su sjajnog veznjaka silno željeli vidjeti na Grbavici. Dužina ugovora je do ljeta 2025. godine.

Transfer Hiroša koji je posljednji angažman imao u Osijeku potvrdio je i sarajevski klub. Saradnja je potpisana na 18 mjeseci. 

Sarajlija je prošao omladinske selekcije Željezničara, ali nikada nije dobio pravu priliku da se pokaže u seniorskoj selekciji.

Nakon što je igrao u Olimpicu i Goraždu, potpuno je eksplodirao u Mladosti što mu je donijelo odličan transfer u Osijek tadašnjeg trenera Nenada Bjelice.

Ipak, u Hrvatskoj se i nije najbolje snašao, a jedno vrijeme je bio i na posudbi u Šibeniku. Nedavno je raskinuo ugovor s Osječanima i sada se pridružio Željezničaru.

Oglasi

Hiroš je inače i veliki navijači sarajevskih Plavih zbog čega će imati dodatni motiv da se iskaže u njemu najdražem meču.

Iz Željezničara je saopšteno da je odmah po potpisu ugovora Hiroš otputovao u Međugorje gdje će se priključiti novim saigračima na pripremama.

Od ovog 27-godišnjaka se očekuju velike stvari te bi trebao predstavljati ogromno pojačanje kako bi se osigurao opstanak u ligi. 

Ukoliko uspije ponoviti nivo igara iz Mladosti kada je bio jedan od najboljih igrača Hiroš će sigurno biti od velike koristi za ekipu Brune Akrapovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hiroš nije jedini koji će se priključiti Željezničaru do kraja prijelaznog roka pošto se očekuje i dolazak napadača Bismarcka Charlesa iz sofijskog CSKA.

Inače, Željezničar naredni pripremni meč igra u srijedu protiv NK Hrvace od 14 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
propali sindro doso u propali drzavni projekat
5 3
limvotemirvah
Odakle pare i kod koga ste se zaduzili? Dobro organi gonjenja trebaju preispitati na koliko su igraci Zeljeznicara prijavljeni, a koliko primaju u stvarnosti. Radovac ima preko 10 hiljada mjesecnu platu, Hiros vjerovatno jos vise. Dolazi napad iz CSKA, dosao Boljevic iz Hapoela, Selimovic koji je igrao Ligue 1 - kako, s cim, od cega? Podnijecu krivicnu prijavu ja licno ako se ovo nastavi.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi