Premalo od duela Ronaldo - Ibrahimović
Foto: EPA

Bez golova u duelu PSG-a i Reala

Premalo od duela Ronaldo - Ibrahimović

Edmir Škorić

U derbiju grupe A, PSG i Real Madrid odigrali su utakmicu bez golova (0:0).

Puno se očekivalo od utakmice na Parku Prinčeva, no mreže Trappa i Navasa ostale su netaknute.

Real je zaprijetio preko Jesea u 26. minuti, ali je Trapp pokazao da je kalibar za Parižane. Desetak minuta kasnije Ronaldo glavom dobro šutira, ali opet sjajni Trapp brani.

Do kraja prvog dijela Casemiro prijeti domaćinu, Trapp ne da da se promijeni stanje na semaforu. Prijetio je PSG preko Maxwella, kojeg je proigrao Cavani u 49. minuti, no ostalo je 0:0. 

Di Maria je zamalo zabio bivšem klubu u 65. minuti, ali Navas spašava. Odličnu šansu ne koristi Ronaldo u 72. minuti, pošto iz dobre pozicije šutira malo pored gola. Ostalo je do kraja 0:0, iako smo zaista očekivali više od ovog meča.

PSG i Real imaju po sedam bodova, Malmo je stigao do prva tri boda nakon minimalne pobjede nad Šahtarom (1:0).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Strijelac jedinog gola za Šveđane bio je Rosenberg u 17. minuti. Vrijedi istaći da su domaći promašili i penal, a i još neke sjajne šanse. 

Liga prvaka, grupa A: 
PSG - Real Madrid 0:0
Malmo - Šahtar 1:0 (Rosenberg 17)


Rosenberg Goal ~ Malmo FF vs Shakhtar 1-0 2015 by leTopnet
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.