Arsenal je čudo i to su danas još jednom dokazali
FOTO: EPA

Uzbudljiva subota na Ostrvu

Arsenal je čudo i to su danas još jednom dokazali

H. Zilić

Odigrano je pet utakmica 26. kola engleskog Premiershipa u subotnjem terminu od 16 sati i nisu izostala uzbuđenja.

U centru pažnje bio je duel u Londonu gdje je lider Asrenal dočekao Bournemotuh koji se pokazao kao veoma nezgodan rival.

Šok za Arsenal već u desetoj sekundi utakmice. Billing je pogodio za 0:1. Trešnjice su igrale kao u transu, a u 57. minuti Senesi pogađa za 0:2 i tada je alarm bio dobro upaljen na Emiratima.

Arsenal se vraća u utakmicu u 62. minuti golom Parteya, a na 2:2 poravnava White u 70. minuti, tako da su Topnici brzinski stigli do poravnanja.

Do kraja duel u Londonu potpuni preokret. Za veliki trijumf Arsenala od 3:2. pogodio je Nelson u osmoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Chelsea je odigrao još jednu tešku utakmicu, ali najbitnije na kraju su slavili rezultatom 1:0 protiv Leeds Uniteda. Gol odluke postigao je Fofana u 53. minuti.

Oglasi

Minimalan trijumf upisala je i Aston Villa protiv Crystal Palacea. Strijelac za tim iz Birminghama bio je gostujući fudbaler Andersen koji je postigao autogol u 27. minuti.

Brighton je deklasirao West Ham rezultatom 4:0 i nastavio sjajnu sezonu.

Strijelci za Brighton bili su MacAlister, Veltman, Mitoma i Welbeck.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton je također upisao domaći trijumf. Savladali su danas veoma lošti Tottenham sa 1:0. Gol za Vukove postigao je Traore u 82. minuti utakmice.

Od 18:30 svoj duel igraju Southampton i Leicester City.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Od cega ovaj Arteta sklepa ekipu koja se bori za titulu....svaka cast
6 0
DOKTOR_GAZ_
Na stranu sto ih NE GOTIVIM, ali zasluzuju da budu u TOP 6..malo ih sudije guraju, ali TOP 6 je REALNOST.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi