West Ham zaustavio Arsenal: Na Etihadu ćemo gledati meč sezone!
FOTO: EPA

Kiks Topnika u borbi za titulu

West Ham zaustavio Arsenal: Na Etihadu ćemo gledati meč sezone!

Haris Zilić

Londonski derbi u 31. kolu engleskog Premiershipa možda je dao dosta odgovora kada je u pitanju borba za titulu prvaka u tekućoj sezoni.

West Ham je dočekao tim Arsenala i vidjeli smo sjajnu fudbalsku predstavu koja je okončana rezultatom 2:2.

Arsenal je furiozno otvorio susret i činilo se da izabranici Mikela Artete idu prema novom trijumfu koji bi održali prednost ispred Manchester Citya u vrhu tabele.

U sedmoj minuti White je asistirao, a Jesus pogađa za 1:0 vodstvo gostiju.

West Ham kao da je u tim momentima bio u šoku što Arsenal znalački koristi i Odegaard u desetoj minuti na asistenciju Martinellija pogađa za 2:0 i tada se činilo da Topnici idu prema novom trijumfu.

Ipak, bude se domaćini, a u 33. minut dosuđen je penal za Čekićare. Benrahma je bio siguran za smanjenje vodstva Arsenala na 2:1 i vratio je West Ham u utakmicu. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku susreta mnogo hrabrija i otvorenija igra West Hama, ali i Arsenal je imao svoje šanse.

Na startu drugog poluvremena prava drama. Prvo je Saka u 52. minuti promašio penal za goste, a onda je stigla kazna.

U 55. minuti Kehrer je asistirao za Bowena koji pogađa za 2:2 i veliko slavlje domačih navijača.

Gol Bowena je bio šok za Arsenal od kojeg se nisu oporavili i ostalo je do kraja 2:2, za Topnike je do drugi remi u nizu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je sada na 15. poziciji na tabeli sa 31 osvojenim bodom, četiri više do opasne zone i očekuje ih težak finiš sezone.

Arsenal je ostao lider sa 74 boda, četiri boda više, ali i utakmicom više od Manchester Citya, a 26. aprila Topnici gostuju na Etihadu vjerovatno u utakmici sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Cestite AR567ALU..BIT ce tim koji je NAJDUZRlE BIO NA 1 MJESTU, ali NIJE OSVOJIO PRVENSTVO..Uvijek ja zanimljivo sa GENETSKIM GUBITNICIMA..
4 1
zak84
Arseanal opet pise historiju... Hahaha... Argeta na aparate
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi