U Zrinjskom razočarenje: "Par igrača nije došlo na utakmicu, neki su u komfort zoni i dobro im je"
Sa meča u Ugljeviku ... FOTO: FK Zvijezda 09

Ivanković je bio veoma otvoren, svjestan je teškog rasporeda do zimske pauze

U Zrinjskom razočarenje: "Par igrača nije došlo na utakmicu, neki su u komfort zoni i dobro im je"

Samir Mlaćo

U HŠK Zrinjski nisu krili razočarenje nakon poraza od Zvijezde 09 2.1. Fenjeraš je zadao bolan udarac aktuelnom prvaku i sigurno su u Mostaru razočarani.

Prednost lidera Borca sada je sedam bodova i jasno je da Banjalučani imaju sve u svojim rukama. U Zrinjskom se ipak ne predaju, ali sada im slijedi tri teška meča.

U prvenstvu će snage odmjeriti sa Širokom Brijegom i Sarajevo, te u Evropi protiv engleske Aston Ville koja stiže u mostar.

Mario Ivanković, privremeni šef stručnog štaba odlučio je bez dlake na jeziku prozvati određene nogometaše. Nije navodio imena, ali jasno je da će se itekako pronaći u riječima Ivankovića.

"Ispod prosjeka smo odigrali, a znali smo da će biti teško. To je ekipa koja voli igrati, znaju igrati i ako im daš prostora napravit će ti probleme. Krivci? Ja sa svojim stručnim štabom, odredili smo ekipu za koju smo mislili da je najbolja u ovom trenutku. Pokazalo se suprotno. Sinoć i jutros nakon gledanja analize vidjeli smo puno loših stvari nego što smo vidjeli za vrijeme utakmice.

Beživotno smo krenuli u drugi dio, poklonili smo dva gola i izgubimo utakmicu koju nismo smjeli izgubiti. Ovaj poraz boli, pokazao je neke stvari koje su se vukle kroz ranije utakmice. Jasan je i umor, jasno je da 10-12 igrača vuče 30 utakmica do sada, a neki igrači su u komfort zoni. Njima odgovara da ih niko ne dira i misle da to mogu raditi koliko hoće. Ima tih problema, to se sada odrazilo i normalno je da smo zabilježili poraz.

Oglasi

Momci koji su dobili šansu od prve minute ne smiju dozvoliti da jednostavno ne dođu na utakmicu, vidjelo se to na četiri - pet igrača. Poraz je onda realan", rekao je Ivanković.

Borac je jesenji prvak, a Sarajevo je tik ispod Zrinjskog, kao i Velež.

"Borac se izdvojio, istakao je kandidaturu u borbi za prvaka, a mi sada imamo dvije teške utakmice. Probat ćemo smanjiti zaostatak za Borcem, ali i da nas ne preskoče ekipe ispod nas. Imamo dvije prvenstvene utakmice, te jednu evropsku. Nadamo se da će se par povrijeđenih igrača sada vratiti, pa vidjećemo. Želimo da svi ostave srce na terenu i da dadnu maksimum, a onda je lakše i kada izgubiš. Ne možeš da ne ostaviš srce na terenu, a nećemu se nadaš".

Par igrača bi se trebalo vratilo u tim.

"Od četvrtka bi se trebali vratiti Jakovljević, Senić i Jukić. Nemanja je dobio udarac jučer, a Radić temperaturu, no osjeća se bolje. Nadamo se da u ovo par dana se neće nešto krivo desiti", dodao je Ivanković.

Da li će Ante Čačić u Mostaru?

Sve više se priča o tome da će Zrinjski već na pauzi pronaći novog trenera. Hrvatski mediji prenosi da će to biti iskusni Ante Čačić, no zvanične potvrde nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čačić je bh. javnosti poznat kao bivši trener Dinama iz Zagreba, gdje je i imao posljednji angažman, a trenutno je slobodan. Vodio je i Lokomotivu, Slaven Belupo, NK Maribor, Inter Zaprešić...

Zrinjski naredni premijerligaški meč igra protiv Širokog Brijega u nedjelju od 15:15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi