Rendulić i Klafurić odredili početne postave za veliki mostarski derbi

Gedžić na centru Pod Bijelim Brijegom

Rendulić i Klafurić odredili početne postave za veliki mostarski derbi

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Od 16:30 sati igra se zaostali mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža. 

Susret je ranije odgođen zbog obaveza Plemića u Evropi, no sada je došao trenutak da veliki rivali odmjere snage.

Zrinjski u ovaj meč ulazi sa četvrte pozicije i dvije utakmice manje, dok je Velež petoplasirani i ima utakmicu manje, upravo danas.

Treneri Krunoslav Rendulić i Dean Klafurić odredili su početne postave:

HŠK Zrinjski: Marić, Čorluka, Jakovljević, Radić, Tičinović, Čanađija, Ramić, Ćuže, Kiš, Jukić, Bilbija.

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Halilović, Suljić, Haskić, Džafić, Šturm, Halilović, Vehabović, Mahmić.

Oglasi

Na press konferenciji ispred Zrinjskog jučer su bili Krunoslav Rendulić i Slobodan Jakovljević, a ispred Veleža Denis Zvonić, te trener Klafurić.

"Derbiji su utakmice koje uvijek nose veliku strast, posebno kod navijača. Mi trebamo ući u utakmicu kao i u svaku. To igrači znaju. Zrinjski je ekipa koja igra stvarno dobro, pogotovo utakmice u Evropi su im dali dodatno samopouzdanje. U derbiju nema favorita, a mi inače pokušavamo uvijek igrati na pobjedu", rekao je Klafurić.

O utakmici je govorio i Krunoslav Rendulić.

"Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka zahtjeva utakmica i kvalitetan protivnik. Teže nadigravanju. Sve je moguće u derbiju i favoriti ne postoje. Nadam se dobroj igri. Imali smo nešto kraću pauzu jer smo igrali u ponedeljak. Imamo sitnih problema vezanih za Mišića. Hendikep je i što Nemanja nije bio sa nama. Nadamo se da je došao zdrav. Sve ostalo ide po planu", rekao je Rendulić.

"Kao i pred svaki derbi, atmosfera je "nabrijana". Moramo biti prizemljeni. Atmosfera je dobra i nadam se da će takva ostati i sutra. Utakmica sama po sebi nosi pritisak. Znamo šta ljudima u gradu znači ova utakmica. Pritisak je uvijek kada se igra protiv Veleža. Nadam se da fer play igri, a na kraju krajeva neka pobijedi bolji.", rekao je Jakovljević.

"Kod nas je atmosfera je također dobra. Željni smo dokazivanja. Svaki derbi nosi pritisak na svoj način. Kada prođe utakmica mislim da se treba fokusirati na stvari koje su fudbalske", rekao je Zvonić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija meča Pod Bijelim Brijegom će biti Darko Gedžić iz Brčkog i sigurno će njegovo suđenje biti pod lupom javnosti. Pomoćnici su mu Arnel Novalić iz Doboja, te Amir Kadić iz Sarajeva. Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda, koji je bio glavni favorit za glavnog sudiju, no Savez je promijenio odluku u posljednji čas.

Posmatrač suđenja je Ognjen Valjić iz Banja Luke, nekadašnji premijerligaški sudija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Neka pobjedi fudbal, neka pobjedi Velez :D
0 0
user1665931807
Hoće li biti zastava Izraela od strane onih koji veličaju fašizam, mislim na navijače Zrinjskog, tzv navijače, jer Zrinjski je jevrejski klub, u kojem glavnu riječ vodi onaj Gross za koga po Mostaru pričaju da voli dečke ? eto na šta je spao HŠK da mu je u klubu glavi jevrej i to onaj ogrnut zastavom duginih boja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi