Prvi strijelac Premijer lige postigao više od polovine pogodaka svog cijelog tima

Zanimljiva situacija

Prvi strijelac Premijer lige postigao više od polovine pogodaka svog cijelog tima

Samir Mlaćo

Nepotpunih osam kola iza nas je u Premijer ligi.

Dosta je uzbuđenja, a već u srijedu biće odigrane i određene zaostale utakmice. Timovi tako nemaju priliku za predah, a kada je riječ o najboljem golgeterima lige, zanimljivo da isti za sada nije iz nekog od tima iz vrha tabele.

Prvi strijelac za sada je Dejan Vidić, član Sloge Doboj. On je postigao šest pogodaka i pokazuje sjajnu formu, te tako drži svoj tim u borbi za opstanak.

Bez Vidića situacija za Dobojlije bila bi mnogo teža. U osam utakmica postigli su ukupno devet pogodaka.

Prate ga Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) i Nermin Haskić (FK Velež). Bilbija igra standardno dobro, a Haskić je konačno proradio pa je i Velež u gornjem dijelu tabele.

Oglasi

Na četiri pogotka su De Oliviera Renan iz FK Sarajevo, Irfan Hadžić (FK Tuzla Ctiy), Milan Makarić (FK Borac) i Nedim Mekić (FK Željezničar).

Mekić je prvi strijelac kluba sa Grbavice, što jasno govori da je Željezničar ove sezone u velikim problemima kada je navalni red u pitanju.

Na tri pogotka su Armin Bešagić i Anel Hebibović (FK Igman Konjic), Alen Mašović (FK Tuzla City), Dino Skorup (NK GOŠK) i Almedin Ziljkić (FK Sarajevo).

Zanimljivo da smo već vidjeli i četiri autogola.

Čak tri su postigli igrači Posušja, a radi se o Dariju Krišti, Ivanu Mariću i Branku Vrgoču. Četvrti autogol je djelo Nenada Nikića iz Tuzle City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najefikasnija momčad lige za sada je FK Borac sa 16 postignutih pogodaka, a najbolju odbranu ima NK Široki Brijeg koji je primio samo tri pogotka.

Zvijezda 09 ima najslabiju odbranu. Novi premijerligaš se bruka već od prvog kola, a za sada su primili 24 pogotka.

Top Komentari

plemic
nevjerovatno. bilbija dobio nasljednika, novinarćić nas je ostavio uskraćene za informaciju da je sloga odigrala 8, a zrinjski samo 5 utakmica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi