Ko će na pauzu sa laskavim priznanjem: Ramić i Bilbija dobili veliku 'prijetnju'
Vukoja (broj 10) u duelu protiv FK Željezničar na Grbavici

Sve će biti poznato u nedjelju iza 19 sati

Ko će na pauzu sa laskavim priznanjem: Ramić i Bilbija dobili veliku 'prijetnju'

S. Mlaćo
Još jedno kolo ostalo je do kraja jesenjeg dijela u Premijer ligi naše zemlje, a velika borba se vodi i za najboljeg strijelca lige.

Ko će na pauzi biti u vodstvu ostaje da se vidi, a trenutno su u vodstvu Mirsad Ramić (FK Igman Konjic) i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski).

Ramić nije igrao u prošlom kolu u porazu Igmana od Sloge 3:2 zbog lakše povrede, no bit će u kombinaciji za gostovanje kod svog bivšeg tima FK Sloboda. Bilbija je nastupio u pobjedi Zrinjskog kod Tuzle City, no nije se upisao u listu strijelaca.

Iskoristio je to sjajni napadač Širokog Brijega Bože Vukoja koji je upisao hat trick u pomalo nevjerovatnom meču Veleža i Širokog Brijega. Završilo je 4:4, a Vukoja je dobio šansu u drugom dijelu i najzaslužniji je što njegov tim se kući vratio neporažen, iako je gubio 3:0 i 4:1.

Po pet pogodaka postigli su Gabrijel Boban iz HŠK Posušje, te Ivan Ikić (FK Sarajevo), Mario Krstovski (FK Sloga Doboj), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Daniel Lukić (NK Široki Brijeg) i Semir Smajlagić (FK Tuzla City).

Na četiri su Joseph Amoah (FK Željezničar), Haris Handžić (FK Leotar), Nermin Haskić (FK Velež), Nikola Komazec (FK Sloboda), Momčilo Mrkaić (FK Borac), Semir Štilić (FK Željezničar), Dal Varešanović (FK Sarajevo) i Dženan Zajmović (FK Velež).

Oglasi

Da li će laskavim priznanjem Ramić ili Bilbija, ili će Vukoja napraviti čudo u samoj završnici, znat ćemo u nedjelju iza 19 sati.

Susreti 19. kola biće odigrani za vikend, po tri u subotu i nedjelju.

U subotu od 13 sati u Mostaru igraju Velež i Sloga Doboj, dok su od 17 sati na programu dva meča. Široki Brijeg će ugostiti Tuzlu City, a Željezničar Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju program od 13 sati otvaraju Leotar i Sarajevo, te Sloboda i Igman.

Za kraj veliki derbi. Od 17 sati Zrinjski dočekuje banjalučki Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi