Premijerligašima višemilionski iznos!

Savez potvrdio

Premijerligašima višemilionski iznos!

Admin Čaušević

Premijerligaše na kraju sezone očekuje znatno veća finansijska nagrada u odnosu na posljednje sezone. 

Izvršni odbor NFSBiH na posljednjoj sjenici održanoj u sjednici je usvojou odluku o raspodjeli novca iz ugovora sa generalnim sponzorom Premijer lige.

Tako će 12 učesnika raspodjeliti 2.5 miliona KM i to na osnovu pozicija na kraju sezone. Najviše će pripasti prvaku, a najmanje klubovima koji napuštaju takmičenje.

"Izvršni odbor je usvojio Odluku o raspodjeli sredstava iz marketinškog ugovora sa firmom m:tel. Sva sredstva iz ovog ugovorima u visini od oko 2.5 miliona KM ce biti raspoređena klubovima učesnicima m:tel Premijer lige BiH u skladu sa sportskim rezultatom na kraju takmičarske sezone.

Istaknuto je da su, zahvaljujući generalnom sponzoru m:tel-u, sredstva koja klubovi dobijaju preko tri puta veća nego prethodnih godina, što će značajno pomoći finansijskoj stabilnosti klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Donesena je i odluka kojom će NS/FS BiH pomoći entitetske saveze sa donacijom od po 200 fudbalskih/nogometnih lopti najvišeg kvaliteta, koje su od Saveza namijenjene podršci klubovima.

Usvojen je i Pravilnik o statusu trenera, Odluka o cijenama usluga Edukacionog centra, kao i Odluka o trajanju zimskog registracionog perioda 2022. godine. Izvršni odbor je analizirao i rad i aktivnosti svih Komiteta IO NS/FS BiH", istaknuto je iz Saveza.

Top Komentari

enko
Dto ne objavite koliko su inkasirali,mtel i savez.pa pojwdini klubovi su izgubili sponzore zbog pravila mtel,savez
3 0
Kladionicar_iz_mira
Gdje su tereni Vico ubleho?!?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi