Premijer liga BiH se lagano zakuhava: Mokri Dolac i Koševo u centru pažnje ove subote

Utakmice devetog kola

Premijer liga BiH se lagano zakuhava: Mokri Dolac i Koševo u centru pažnje ove subote

Haris Zilić

Premijer liga Bosne i Hercegovine lagano se zakuhava, a stigli smo već do devetog kola. Ove subote na rasporedu imamo dva duela.

Zanimljivo će biti u Posušju na Mokrom Docu gdje domaće Posušje od 18:30 dočekuje Tuzla City.

Utakmica bitna za oba tima. Posušje želi da nastavi pozitivnu seriju. U posljednjih pet mečeva upisali su samo jedan poraz u svim takmičenjima.

Sa druge strane Tuzla City je u užasnoj seriji, imaju tri vezana poraza i novi neuspjeh bi bio još veći alarm za ekipu koju i ove sezone očekuje očigledna borba za opstanak u društvu najboljih.

Od 20:45 Sarajevo na Koševu dočekuje fenjeraša Zvijezdu 09.

Gledajući kvalitet ekipa i formu sve osim sigurne pobjede Sarajeva bilo bi iznenađenje, a eventualan pozitivan rezultat Zvijezde 09 bila bi ogromna senzacija.

Oglasi

Bordo tim želi da održi priključak sa Borcem, dok Zvijezda 09 teško na Koševu može tražiti bodove u borbi za opstanak, ali sigurno je da se neće predati prije samog početka utakmice.

Duel u Posušju sudi Dražen Marić iz Bijeljine, dok će glavni arbitar na Koševu biti Ernis Džemidžić iz Goražda.

Lider na tabeli je ekipa Borca sa 18 bodova, prati ih Široki Brijeg sa 16, Velež sa 14 i Sarajevo sa 13 bodova, sve ekipe imaju sedam odigranih utakmica.

Na začelju su Tuzla City sa šest i Zvijezda 09 sa tri osvojena boda u osam odigranih utakmica.

Subota, 30.9. 2023. godine, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

18:30 Posušje - Tuzla City

20:45 Sarajevo - Zvijezda 09

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
FK Sarajevo treba sto prije vratiti s posudbe Kapetanovica. Odlican igrac..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti