Milenko Bošnjaković više nije trener FK Tuzla City!

Sporazumni raskid saradnje

Milenko Bošnjaković više nije trener FK Tuzla City! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Milenko Bošnjaković (55) više nije trener FK Tuzla City. Nakon lošeg otvaranja sezone tuzlanski tim i Bošnjaković su dogovorili sporazumni raskid saradnje. 

Milenko Bošnjaković napušta klupu FK Tuzla City. Rukovodstvo tuzlanskog tima i sada već bivši šef struke  odlučili su da je nakon serije loših rezultata sporazumni razlaz najbolje rješenje za tim. 

Tuzla City je tek na pretposljednjem 11. mjestu tabele sa samo šest osvojenih bodova. Tim ne prate rezultati i zbog toga su iz ovog kluba odlučili na promjene.

S Bošnjakovićem je danas održan sastanak. Obje strane su se usaglasile da je u ovom trenutku potrebna promjena u interesu ekipe i dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

Ovaj stručnjak je na klupu Tuzla Cityja sjeo u decembru prošle godine. Vodio je ekipu u ukupno 27 utakmica i ima učinak od devet pobjeda, četiri remija i 14 poraza.

Nova sezona krenula je zaista katastrofalno. Dvije pobjede i šest poraza u osam kola ne zadovoljavaju nikog u Tuzla Cityju i dogovoreno je da Bošnjaković napusti mjesto trenera.

Ime njegovog nasljednika bit će poznato u narednim danima, a meč u Posušju će voditi neko od njegovih dosadašnjih pomoćnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bošnjakoviću je ovo bio drugi mandat na klupi FK Tuzla City, a pored ovog kluba radio je kao trener Budućnosti iz Banovića, Slobode, Zvijezde 09, Drine iz Zvornika, Slavena iz Živinica i Radničkog iz Lukavca.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Sad kad postave Tarana,vrsnog stručnjaka!!!
3 0
Refiksabanadzovic2
Konacno da su ga ljudi koji vode Tuzla City otpustili, a koliko tek oni ne znaju kad su ga ovako dugo drzali na klupi kluba,pa taj covjek nema pojma o fudbalu,kilupio DIF i misli da je popio svu pamet svijeta,pojma nema o fudbalu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti