Poznati parovi prvog kola nove sezone Premijer lige

Uzbuđenja već na samom startu

Poznati parovi prvog kola nove sezone Premijer lige

Samir Mlaćo

Nova sezona Premijer lige naše zemlje počinje 30. jula , a danas je održan žrijeb parova za novu sezonu.

Jasno je da će itekako biti uzbudljivo, a nogometaši i treneri nisu imali mnogo vremena za odmor. Tek desetak dana i počele su pripreme za novu sezonu.

Klubovi koji su izborili Evropu će imati i ranije izazove, a u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH se sastaju:

FK Velež - FK Zvijezda 09

NK GOŠK - FK Tuzla City

HŠK Zrinjski - HŠK Posušje

Oglasi

NK Široki Brijeg - FK Borac

FK Sarajevo - FK Sloga Doboj

FK Željezničar - FK Igman Konjic

U novoj sezoni ćemo i sa određenim promjenama u pravilima.

Naime, Izvršni odbor NS/FS BiH je ranije usvojio odluku o izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, 2023/24.

Ovom odlukom se smanjuje broj stranih igrača sa pravom nastupa na premijerligaškim utakmicama, sa pet na tri igrača koja će biti navedena u zapisniku utakmice, s tim što klub ima pravo registrovati i više igrača stranih državljana. Pod terminom „strani igrač“ se ne podrazumijevaju igrači sa prostora bivše SFRJ (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija).

Obaveze klubova u vezi sa registracijom igrača stranih državljana ostaju nepromijenjene. Klubovi moraju provesti sve zakonske procedure u vezi utvrđivanja radno pravnog statusa stranih državljana u Bosni i Hercegovini, kao i odredbama člana 18. Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da će se u finalu Kupa BiH ponovo igrati dvije utakmice.

Prošle sezone dominirao je HŠK Zrinjski koji je osvojio duplu krunu. Ligu su napustili FK Sloboda i FK Leotar, dok su novi članovi elitnog ranga NK GOŠK i FK Zvijezda 09.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678279695
NOVI PRVAK JE S' KOŠEVA!
0 3
Drakula
SARAJEVO ŠAMPION!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti