Za koliko je prodana Premijer liga? Savez danas trebao otvoriti karte, pa iznenada pomjerio press

Čekaju se detalji ugovora oko TV prava

Za koliko je prodana Premijer liga? Savez danas trebao otvoriti karte, pa iznenada pomjerio press

Endin Čaušević

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje krajem ovog mjeseca, a prošle sedmice potvrđeno je da su TV prava za naredne sezone prodana Areni i da ćemo mečeve najjačeg ranga bh. fudbala i dalje gledati na Areni Sport.

Kao što je SportSport.ba ranije pisao prema neslužbenim informacijama na adresu Saveza stigle su dvije ponude za TV prava utakmica Premijer lige, a poslali su ih M:tel (vlasnik Arene Sport) i United Media (vlasnik Sport kluba). 

Na kraju je NSBiH odlučio da prihvati ponudu M:tela što znači da utakmice Premijer lige ostaju na kanalima Arena Sport.

Iz Saveza su prošle sedmice najavili da će biti održana i press konferencija na kojoj će javnost biti upoznata o detaljima ugovora oko TV prava, prenosa i emitovanja za utakmice Premijer lige, ali na kraju je ovaj press odgođen iz zasad nepoznatih razloga. 

Press konferencija je prema najavama iz krovne kuće bh. fudbala trebala biti održana danas u prostorijama NSBiH, ali je ista odgođena i još uvijek nećemo saznati za koliko je Savez prodao TV prava za mečeve našeg najjačeg fudbalskog ranga.

Oglasi

Još uvijek nije poznat novi datum održavanja najavljene press konferencije na kojoj bi Savez trebao "otvoriti karte" i saopštiti detalje ugovora sa oko prenosa utakmica Premijer lige.

Bh. javnost s nestrpljenjem očekuje ove podatke, a kako je u svijetu trend da se za prenose izdvaja sve više novca i utakmice Premijer lige bi novim ugovorom morale biti mnogo skuplje a samim tim bi i klubovi trebali dobijati više novca. S druge strane, ukoliko bi ugovor bio identičan prošlom ili manji, onda bi se to moglo smatrati kao poraz krovne kuće bh. fudbala, odnosno aktuelnog rukovodstva.

No, za detaljniju analizu svakako ćemo morati sačekati press konferenciju na kojoj će biti izneseni finansijski detalji samog ugovora. 

Podsjećamo, nova sezona Premijer lige počinje 29. jula, a prije toga Arena Sport bi trebala da objavi raspored prenosa što se tiče utakmica prvog kola nove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom kolu nove sezone Premijer liga BiH sastaju se:

Velež - Zvijezda 09
GOŠK - Tuzla City
Zrinjski - Posušje
Široki Brijeg - Borac
Sarajevo - Sloga
Željezničar - Igman

Top Komentari

Mowzilla
Detalji ugovora!? Haha pa je ste li vi normalni? Savez da otkrije neke poslovne detalje? Pa bolan, presutili su ona tadasnja sumnjiva dva ugovora za tv prava koja su se vodili paralelno, pa onaj ugovor sa aerodromom, adidasovim dresovima, i ko zna jos kakav ugovor, a vi ocekujete nekakve detalje sadasnjeg ugovora lol
1 0
mido1921
Ni oni još nisu sigurni za detalje. Zavisi koliko u kršu a koliko na račun.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti