Premijer liga BiH u drugom dijelu sezone na Mračaju

Načelnik Jajca održao sastanak sa čelnicima Metalleghea

Premijer liga BiH u drugom dijelu sezone na Mračaju

Samir Mlaćo

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, povodom ulaska u Premijer ligu BiH, posjetio je NK Metalleghe-BSI. Još jednom čestitao je nogometašima i Upravi na velikom sportskom uspjehu i uručio dodatnu finansijsku pomoć iz rezerve budžeta. U ime kluba načelnika Hozana je primio i zahvalio mu se na podršci NK Metalleghe-BSI predsjednik Zoran Dekić.

Razgovaralo se o pripremama za predstojeću nogometnu sezonu. Predsjednik Dekić zanimao se o statusu stadiona „Mračaj“ imajući u vidu da će NK Metalleghe-BSI svoje utakmice, kao domaćin, igrati, kako je već dogovoreno, na stadionu „Pirota“ u Travniku.

U želji da uistinu budu pravi domaćini gostujućim ekipama, predsjednik Dekić zatražio je podršku ppćinskog načelnika u konačnom rješavanju ovog problema, cijeneći da grad, igrači, ljubitelji fudbala i navijači žele utakmice gledati u svojoj gradu. 

Načelnik Hozan informisao je predstavnike NK Metalleghe-BSI  da Općina Jajce, zajedno sa općinskim javnim pravobraniteljstvom, vodi razgovore u tom pravcu sa vlasnicima i predstavnicima firme Elektrobosna d.d. koji su i formalno upisani kao vlasnici stadiona Mračaj.

Prema posljednjim informacijama postoji mogućnost da se u relativno kratkom vremenskom periodu napravi sporazum između Općine Jajce i vlasnika „Elektrobosna“ d.d. i ukoliko se sve bude odvijalo kako je planirano, kako je rekao načelnik Hozan, postoje velike šanse da se drugi dio takmičarske sezone igra na stadionu „Mračaj“. Za realizaciju pomenutog sporazuma biće neophodna podrška Općinskog vijeća Jajce, a sve bi moglo biti na radost građana Jajca, a posebno ljubitelja sporta. 

 

Predstavnici kluba zahvalili su se načelniku Hozanu za svu do sada pruženu podršku i napore koje ulaže u rješavanju problema stadiona „Mračaj“ i stavili se na raspolaganje za sve što bude potrebno kako bi zajedno, već s proljeća, mogli sa tribina stadiona „Mračaj“ pozdraviti ekipe Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nogometaši će svojim nastupima u Premijer ligi opravdati ukazano povjerenje i na najbolji način predstaviti i promovisati svoj grad", istakao je predsjednik Dekić.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi