Borac profitirao, bez kontroverznih sudijskih odluka

Osvrt na 12. kolo Premijer lige

Borac profitirao, bez kontroverznih sudijskih odluka · Riječ, dvije...

Adnan Beganović

Pobjeda vodećeg Borca, remi Zrinjskog, porazi Sarajeva i Željezničara, te za naše uslove, sasvim koretna suđenja na svih šest utakmica, obilježili su 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Današnjim susretom Tuzla Cityja i GOŠK-a koji je završen bez pobjednika (2:2) spuštena je zavjesa na 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U šest utakmica postignuto je 14 pogodaka. Gosti nisu ustvarili nijednu pobjedu, a svakako da treba nakon mnogo kritila proteklih sedmica, uputiti i pohvale "ljudima u crnom", koji su u 12. kolu svoj posao odradili sasvim korektno.

Istina, bilo je par diskutabilnih situacija, no ništa više nego na utakmicama u evropskim ligama, te vjerujemo da će tako biti i u nastavku sezone, odnosno da ćemo se svi zajedno, manje baviti sudijama, a više igrama koje pružaju premijerligaški klubovi.

U 12. kolu najviše je profitirao vodeći Borac, koji je u derbiju kola sasvim zasluženo sa minimalnih 1:0 savladao Široki Brijeg, pa je svoj bodovni saldo podebljao za tri boda, odnosno stigli su izabranici Vinka Marinovića do ukupno 29 bodova.

Oglasi

Do ovog kola prvi pratitelj Borca, Sarajevo, odigralo je loš meč u Doboju. Sloga Merdian je slavila sa ubjedljivih 3:0, te se tako pokazala kao neugodsan protivnik za tim sa Koševa. U dva ovosezonska meča izabranici Vlade Jagodića su protiv Sarajeva osvojili šest bodova.

Detalj sa susreta Igman - Željezničar
Detalj sa susreta Igman - Željezničar

Nije do pobjede došao ni aktuelni prvak Zrinjski, koji je na gostovanju u Posušju sa istoimenom domaćom ekipom odigrao 2:2. Put do nove "trice"Plemićima je otežao i mladi Ramić, koji je u prvom dijelu dobio crveni karton. Ukoliko se to uzme u obzir Plemići mogu biti zadovoljni i bodom, no kako je Borac slavio, može se reći i da je najviše profitirao u ovom kolu jer je Zrinjskom i Sarajevu pobjegao šest bodova.

Do zlata vrijedne pobjede stigao je i Igman iz Konjica, koji je pred svojim navijačima rezultatom 2:0 savladao Željezničar. Put do pobjede Igmanu nakon šest uzastopnih poraza olakšao je stoper Željezničara Vahid Selimović, koji je na samom otvaranju meča sasvim opravdano dobio crveni karton. Prva je to pobjeda i Edisa Mulalića na klupi Igmana, a Željezničar je upisao šesti uzastopni gostujući poraz, te svaki eventualni domaći kiks Plave s Grbavice bi doveo u jako nezgodan položaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je gpostovao kod Zvijezde 09 i u ovaj meč je ušao kao apsolutni favorit, no nisu izabranici Deana Klafurića to pokazali na terenu. Zvijezda 09 je bila bolji protivnik, imala je više prilika, pa tako Rođeni na kraju mogu biti zadovoljni i sa bodom s kojim su se zahvaljući porazu Širokog Brijega probili na 4. mjesto tabele.

Derbi začelja, onaj između Tuzla Cityja i GOŠK-a donio je otvorenu igru s obje strane, a na kraju je završio podjelom bodova (2:2). Tuzla City je tako niz bez pobjede produžila na šest utakmica, a zanimljivo je i to da je današnji remi četvrti uzastopni ekipi iz Tuzle. GOŠK bi trebao zadovoljan bodom jer je direktnom konkurentu u borbi za ostanak "otkinuo" dva na domaćem terenu, no kako su do pred sami kraj imali tri u džepu, sasvim sigurno su pomalo razočarani napustili Tuzlu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ljepote ksd izgube željo i sarajvo, nema komentara, psovki, nacionalizma ... molim boga da gube svako kolo kako bi se malo normalizirali komentaru na ss,ba
2 0
Drakula
15 krvnicki startova sloge i 30 faulova a nije zuti. Ostale utakmice nisam gledao osim Veleza zadnji 10 minuta kad je Hrkac skinuo sa crte loptu. Sve u svemu ne osporavam pobjedu Sloge zasluzeno definitivno ali samo da kazem
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi