Lista strijelaca Premijer lige: Na vrhu su mostarski rivali i veliko iznenađenje

Hadžić se danas može dodatno približiti

Lista strijelaca Premijer lige: Na vrhu su mostarski rivali i veliko iznenađenje

Samir Mlaćo

U Premijer ligi naše danas danas će biti kompletirano 12. kolo.

Od 14 sati u Tuzli igraju Tuzla City i GOŠK, a meč možete pratiti u live tekstualnom prijenosu na SportSport.ba.

U proteklim danima bilo je veoma uzbudljivo, a uzbudljivo je i na listi strijelaca Premijer lige.

Sjajni napadač Veleža Nermin Haskić bio je vodeći sa sedam pogodaka, no sada su na sedam pogodaka stigli i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) te Dejan Vidić (FK Sloga Doboj).

Bilbija je pogodio jednom jučer u remiju Zrinjskog kod Posušja (2:2), dok je Vidić načeo Sarajevo u Doboju za kasnije uvjerljivu pobjedu Sloge 3:0.

Vidić je definitivno otkrovljenje sezone, igra u životnoj formi i najzaslužniji je što Sloga ima 18 bodova i zautima sjajno šesto mjesto. Ovaj 30-godišnjak stigao je u Slogu iz IMT Beograd, a nastupao je i za Crvenu Zvezdu, Grafičar, Zemun, Topolu...

Oglasi

Na šest pogodaka je sjajni ofanzivac Sarajeva Renan Oliveira koji je propustio meč u Doboju zbog povrede. Nezvanične informacije kažu da ga neće biti ni u narednom kolu kada Sarajevo u derbiju dočekuje Borac iz Banja Luke.

Pet pogodaka postigli su Dominik Begić (HŠK Posušje), Irfan Hadžić (FK Tuzla City) i Nedim Mekić (FK Željezničar). Hadžić svoj skor može dodatno povećati i danas od 14 sati.

Čak sedam nogometaša postiglo je četiri pogotka. To su Ajdin Hasić (FK Sarajevo), Anel Hebibović (FK Igman), Toni Jović (FK Sloga Doboj), Tomislav Kiš (HŠK Zrinjski), Jovo Lukić (FK Borac), Milan Makarić (FK Borac), Alen Mašović (FK Tuzla City).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da su nogometaši vlastitu mrežu tresli čak pet puta.

Čak trojica nogometaša Posušja postigli su autogolove, a to su Dario Krišto, Ivan Marić i Branko Vrgoč. pored njih na ovoj neslavnoj listi su Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski) i Nenad Nikić (FK Tuzla City).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi