Nastavlja se Premijer liga: Danas dva meča

Zrinjski i Borac favoriti

Nastavlja se Premijer liga: Danas dva meča

S. Mlaćo
Danas se igraju dva meča Premijer lige naše zemlje.

Od 15 sati Mladost će ugostiti Zrinjski, dok će Radnik nove bodove tražiti protiv banjalučkog Borca na svom terenu od 18 sati.

 "Čeka nas zahtjevna utakmica. Mladost je mlada ekipa teži igri. Imaju par talentovanih pojedinaca kao što su Hadžić, Hiroš, Alić, imaju iskusnog Dedića, mislim da sam s tim sve rekao. Mi moramo biti skocnetrisani da bi se vratili sa tri boda. Dat ćemo sve na terenu da osvojimo ta tri boda", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović u jučerašnjoj najavi utakmice, a zatim nastavio:

"Sedam ekipa se bori za Evropu. Svaka utakmica je važna. Svjesni smo da su sve utakmice teške. Ne očekujem ništa drugo ni sutra. Moramo biti ozbiljni da bi se nadali pozitivnom rezultatu."

Optimizam vlada u Borcu, iako Marko Maksimović ima problema sa povredama.

“Poslije reprezentativne pauze, koja nam je dobro došla prije svega psihološki da se malo odmorimo, dolazi nam meč protiv Radnika. Siguran sam da ćemo na najbolji način odigrati ovaj meč. Oni igraju od prvog minuta na svoj način, jako su čvrsti, jako su agresivni, čekaju svoju šansu. Imaju igrače koji svakoj ekipi u ligi mogu napraviti problem. Ovo će biti sigurno derbi, očekujem maksimalno motivisanog protivnika ali se nadam da ćemo i mi biti spremni da odgovorimo“, rekao je trener Banjalučana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šef stručnog štaba Borca neće moći računati na Aleksandra Vojnovića koji ima kartone, te na povrijeđene Vranješa, Milojevića, Lukića i Jovanovića.

Sutra se igra tri susreta, dok kolo završava u ponedjeljak kada od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju Olimpik i Velež.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi