Premijer liga danas dobija jesenjeg prvaka?

Sve se može riješiti

Premijer liga danas dobija jesenjeg prvaka?

A. Čaušević

Premijer liga, tačnije 17. kolo, se nastavlja susretima u Tuzli i Sarajevu. 

Na stadionu Asim Ferhatović Hase od 15 sati snage će odmjeriti stari rivali Sarajevo i Sloboda koji se bore za mjesta koje vode u Evropu.

Bordo tim ima dva boda više na tabeli i u susret ulazi kao blagi favorit, ali tuzlanski Crveno-crni su itekako disciplinovan i borben tim te sigurno imaju svoje planove za današnji susret.

"Reprezentativnu pauzu smo dobro odradili i napravili sve stvari koje možete za tih 10 dana ostvariti. Prošlo je bez povreda. Svi smo fokusirani i znamo da je protivnik tu na tabeli blizu nas. Tvrda i čvrsta su ekipa koja ne prima mnogo golova. Jedini mi i Zrinjski smo im uspjeli zabiti više od dva gola", rekao je trener Sarajeva Goran Sablić u najavi utakmice.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili i za odmor i oporavak igrača, ali i za pripreme za narednu utakmicu. Sarajevo se nalazi na tabeli ispred nas, ali mi smo puni samopouzdanja nakon prethodne utakmice tako da smo se spremali u nekom miru i nadamo se dobrom rezultatu protiv Sarajeva", kazao je pomoćnik šefa stručnog štaba Slobode Adnan Jahić.

U 17 sati na stadionu Tušanj počet će meč koji bi mogao odlučiti jesenjeg prvaka. Tuzla City će biti domaćin Zrinjskom. Plemići u ovaj meč ulaze sa prve pozicije i sedam bodova prednosti te će neriješenim rezultatom sigurno prezimiti na prvoj poziciji.

"Igraju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Želimo da svi akteri budu na nivou i da svi oni koji budu gledali utakmicu imaju šta da vide. Zrinjski je kvalitetna ekipa, i kada su igrali slabije, osvajali su bodove, što je još jedan dokaz kvaliteta. Imamo i mi kvalitet, pokušat ćemo slaviti i prvenstvo učiniti zanimljivijim", rekao je u najavi meča Husref Musemić, koji u ovome duelu ne može računati na kažnjenog Čelikovića te povrijeđenog Đerića.

Zrinjski u ovaj meč ulazi sa šest uzastopnih pobjeda. Dobili su Mostarci mnoge derbije ove sezone, ali nisu uspjeli savladati Tuzla City jer je Pod Bijelim brijegom završeno 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je istinski derbi s obzirom na položaj na tabeli. Tuzla City je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati biti sto posto koncentrirani", najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović

Jakirović neće moći računati na svoje najbolje adute jer nema suspendovanog Slobodana Jakovljevića i ove sezone odličnog veznjaka Ivana Bašića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
Sloboda uzima bodove sa Koseva sta ste radili dvije sedmice igraci Sarajeva
0 1
Alen23
26 minuta nema udarca u okvir gola nasa liga hahagahahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi