S nestrpljenjem se čeka derbi Sarajevo - Borac, zanimljive kvote za meč na Koševu

Mečevi 26. kola Premijer lige

S nestrpljenjem se čeka derbi Sarajevo - Borac, zanimljive kvote za meč na Koševu

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda, a danas nas očekuju tri utakmice 26. kola.

Naravno, u centru pažnje nalazi se veliki derbi između Sarajeva i Borca koji se igra večeras od 19 sati na Koševu. Ovaj meč bi mogao itekako da "zakuha" borbu za titulu jer Sarajevo ima pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac.

Nakon poraza u Mostaru od ekipe Veleža (1:0) Sarajevo večeras želi da se vrati na pobjednički put i pobjeda protiv Borca bi ih ponovo vratila u "sigurnu luku" što se tiče borbe za odbranu titule.

S druge strane Borac itekako motivisan stiže u glavni grad BiH, te igrači ovog tima žele s tri boda da se vrate kući i itekako učine zanimljivim borbu za titulu do kraja ove sezone.

Sarajevo je trenutno prvoplasirano sa 52 boda, dok Borac ima pet bodova manje. Oba tima su u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila po 15 pobjeda, dok Sarajevo ima još sedam remija i tri poraza. S druge strane Borac ima osam poraza i tek dva remija u ovoj sezoni.

Sigurno je da nas na Koševu večeras od 19 sati očekuje itekako zanimljiva utakmica, a kvote za ovaj meč u bogatoj ponudi spremila je i kladionica MOZZART, te sigurno nećete naći nigdje veće kvote na svijetu.

Jasno je da Sarajevo ima ulogu favorita, a kvote su itekako primamljive što se tiče eventualne pobjede oba tima, ali čak i u slučaju remija. Kvote za derbi Sarajevo - Borac možete pogledati OVDJE.

No, prije utakmice na Koševu danas ćemo se "zagrijati" mečevima koji se igraju od 15 sati, a u pitanju su utakmice Krupa - Sloboda i Mladost - Tuzla City.

Krupa se bori za opstanak u društvu najboljih i sigurno je da će ovaj tim dati sve od sebe da pobijedi Slobodu i itekako vrati šanse za ostanak u Premijer ligi. S druge strane Sloboda želi neporažena izaći iz ove utakmice jer ni oni nisu još uvijek baš sigurni kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih.

Utakmica u Krupi na Vrbasu je zanimljiva i zbog kvota jer ulogu favorita danas ima ekipa Krupe. Kvote na ovaj meč su itekako interesantne, a možete ih pogledati OVDJE.

U istom terminu danas se u Doboju kod Kaknja igra utakmica Mladost i Tuzla Cityja. Ni Mladost još nije osigurala opstanak i za ovaj tim svaki bod je itekako važan, dok Tuzla City želi tri boda u borbi za izlazak u Evropu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da nas očekuje veliki okršaj Mladosti i Tuzla Cityja i to je utakmica koju ne smijete propustiti. Oba tima igraju otvoreno ove sezone i zbog toga se s pravom očekuje dosta uzbuđenja na ovoj utakmici.

Također, MOZZART je spremio ponudu i za ovu utakmicu, a u ovom slučaju gost ima ulogu favorita. Kvote za utakmicu Mladost - Tuzla City možete pogledati na OVOM linku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Ajmo Borac
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.