Sarajevo danas želi nastavak impresivnog niza, zanimljivo će biti u Bijeljini i Kaknju

Najava današnjih utakmica

Sarajevo danas želi nastavak impresivnog niza, zanimljivo će biti u Bijeljini i Kaknju

E. Škorić

U nedjelju se igraju preostala tri meča 12. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

U tri različita termina pratićemo tri zanimljiva duela. Prvi je na programu od 14 sati i 30 minuta i igrat će se u Kaknju gdje Mladost dočekuje Borac. Gostima iz Banjaluke pripada uloga favorita, no na stadionu Mladosti mnogi su znali da se opeku. Kakanjci su uostalom u dobrom ritmu nakon pobjeda nad Radnikom i Krupom (u gostima), a i "leži" im Borac na domaćem terenu jer su na prethodna četiri duela ostvarili dvije pobjede uz remi i jedan poraz.

S druge strane, Borac je razočarao u Bijeljini prošlog vikenda izgubivši od Radnika i Banjalučani su u 11 mečeva već na četiri poraza, pa ne izgledaju do kraja 'utegnuto', mada će tim Vlade Jagodića danas pokušati da novom pobjedom nastavi potjeru za Sarajevom i borbu za titulu.

Kvote za meč u Kaknju možete pronaći OVDJE

Od 17 sati startat će duel Sarajeva i Krupe. Navijači Sarajeva prepuni optimizma čekaju svaki naredni meč, a i ne čudi s obzirom na to da je njihov tim u prvenstvu nakon 10 kola uvjerljivo vodeći sa osam pobjeda i dva remija, odnosno 26 osvojenih bodva.

Uz to, aktuelni prvak BiH ima šest uzastopnih pobjeda u domaćem šampionatu, a pobjede niže i u Kupu. Upravo je u tom takmičenju Sarajevo prije četiri dana gostovali kod Krupe i slavilo s 4:2. Za nadati se i danas efikasnoj utakmici, ali ovdje bez dileme ulogu favorita i to velikog preuzima Sarajevo.

Kvote za meč na Koševu pogledajte OVDJE

Dosta zanimljivo i neizvjesno moglo bi da bude u Bijeljini od 19:05 sati u meču domaćeg Radnika i Slobode.

Sloboda igra toplo-hladno ove sezone, ali sa 13 boodva je na osmom mjestu i da nije bilo nešto slabijih izdanja u prethodnih 2-3 sedmice, Tuzlaci bi sada bili na pozicijama koje vode u Evropu. Pobjedom nad Radnikom vratili bi se u gornji dio tabele, ali Radnik također ima svoju računicu - danas pobijediti goste iz Tuzle i stići ih na tabeli, pa napraviti dodatni iskorak u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dueli Radnika i Slobode u većini slučajeva završavaju s malim brojem pogodaka, ali nadamo se da će ove nedjelje svi premijerligaški mečevi donijeti uzbuđenja i golove.

Kvote za meč Radnik - Sloboda možete pronaći OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Idemo bordo momci nema opustanja, igrate za najveci klub u BiH, ambicije su uvijek sampionske! Lagano, nemojte misliti da ste vec sampioni, ali na dobrom smo putu ako budemo pravi i sa zemlje igrali. Idemooooooooo
6 2
Bordobjeli
Lakši trening...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi