Musemić debituje u tuzlanskom derbiju protiv bivšeg kluba, zanimljivo će biti i u Kaknju

Premijer liga

Musemić debituje u tuzlanskom derbiju protiv bivšeg kluba, zanimljivo će biti i u Kaknju

Edmir Škorić

U nedjelju su na programu dva susreta 20. kola Premijer lige BiH.

Proljetni dio sezone otvoren je jučer utakmicom Radnika i Veleža (0:0), a nešto kasnije Borac i Zrinjski upisali su pobjede nad Olimpikom, odnosno Krupom.

U 13 sati Mladost će u Doboj Kaknju ugostiti Široki Brijeg i to bi mogao da bude zanimljiv meč. Domaći tim ima 19 bodova, šest više od Krupe koja se s Olimpikom nalazi u "crvenom", ali pokušat će danas eventualno pobjedom napraviti dobar korak u borbi za opstanak.

Što se Širokog Brijega tiče, želi nastaviti seriju od tri pobjede prije odlaska na pauzu i osvojiti bod(ove) kako bi se primakli samom vrhu i pozicijama koje donose izlazak na evropsku scenu.

Obje ekipe doživjele su određene promjene tokom zime, Široki je ostao bez nekoliko zaista kvalitetnih i važnih igrača, ali nekoliko talentovanih nogometaša činti će okosnicu za budućnost.

U 13:30 sati je meč koji je definitivno u centru pažnje, kao i svaki put. Na Tušnju će snage odmjeriti Sloboda i Tuzla City u još jednom gradskom derbiju.

Dva tima su u Premijer ligi do sada odigrali šest međusobnih mečeva, a Tuzla City je uspješniji jer ima dvije pobjede, jednu ima Sloboda, a ostali dueli završeni su rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ujedno će danas na klupi Tuzle debitovati nekadašnji trener Slobode Husref Musemić, koji je ponovo prihvatio poziv Azmira Husića i probat će već u prvoj sezoni napraviti malo čudo, pa ovaj tim odvesti u Evropu.

Kvote i bogatu ponudu za tuzlanski derbi možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1593509319
Sloboda ako danas izgubi je automatski broj 1 za ispadanje
1 0
samoLagano
Da li ima prijenos na areni neke od ovih utakmica
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi