Stigle prve suspenzije u novoj sezoni Premijer lige!

Nije dugo trebalo

Stigle prve suspenzije u novoj sezoni Premijer lige!

Admin Čaušević

Premijer liga je na samom početku, a već se diglo dosta prašine zbog pojedinih sudijskih odluka. U međuvremenu stigle su i prve suspenzije, ali ne za ljude u žutom. 

Sudijski kriterij je nekako oduvijek jedna od glavnih tema u bh. fudbalu i nakon nepotpunog petog kola Komitet za sudije i suđenje bi trebao imati određenog posla.

U centru pažnje su se našla dešavanja na mečevima 5. kola Borac - Sloga (5:0) te Željezničar - Tuzla City (3:1), dok je i suđenje na susretu 4. kola Zrinjski - GOŠK (3:1) završilo pod lupom bh. javnosti.

I dok čelni ljudi sudijske organizacije FSBiH trebaju izvagati šta raditi sa glavnim arbitrima, stigle su i prve suspenzije za fudbaler.

Prvi koji je pocrvenio u novoj sezoni je Mustafa Šukilović, kapiten Tuzla Citya je završio na hlađenju jer je isključen nakon što je oborio Sulejmana Krpića.

Oglasi

Na hlađenje od jednog meča će i Mehmed Ćosić koji je u tri premijerligaška nastupa za Željezničar uspio zaraditi isto toliko žutih kartona.

Ćosić će suspenziju odraditi već u srijedu kada će Željezničar u zaostalom meču 1. kola na Grbavici dočekati Igman.

Inače, susret na Grbavici između Željezničara i Tuzla Cityja je sudio Josip Martinović iz Tuzle, a meč je pripao sarajevskim Plavim sa 3:1.

Nekolicina igrača je do sada skupila po dva žuta kartona i svaka naredna javna opomena za njih znači jedan meč ne igranja.

To su Muharem Trako iz Sarajeva, Novica Maksimović iz Zvijezde 09, Edin Biber i Aleksandar Kosorić iz Željezničara, Gabrijel Boban i Branko Vrgoč iz Posušja, Gogić Faruk i Nihad Šero iz GOŠK-a te Dominique Kpan iz Širokog Brijega.

Kada je u pitanju lista strijelaca na čelu sa pet golova u dvije utakmice već se izdvojio Nemanja Bilbija te su sve prilike da će kapiten Zrinjskog ponovo odnijeti titulu najefikasnijeg fudbalera Premijer lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi