Stari rivali na Koševu, navijači nestrpljivi: Domaći čekaju Rožmanovu odluku, a gostujući novog šefa

Sarajevo dočekuje Velež

Stari rivali na Koševu, navijači nestrpljivi: Domaći čekaju Rožmanovu odluku, a gostujući novog šefa

Admin Čaušević

Peto kolo Premijer lige bit će kompletirano duelom starih rivala između Sarajeva i Veleža. Utakmica se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat. 

Cilj Sarajeva je zadržati pobjednički momentum sa novim trenerom, dok Velež dolazi uzdrman zbog raskida saradanje sa Nedimom Jusufbegovićem.

Tokom prošle sedmice pojavila se vijest kako je nekoliko zvučnih imena u Bordo timu otpisano, tu se prvenstvenov misli na Besima Šerbečića, Samira Zeljkovića, Ivana Ikića i Ivana Jelića Baltu.

Upravo iz tog razloga navijači Sarajeva s nestrpljenjem čekaju zapisnik kako bi vidjeli listu igrača na koje će računati Rožman protiv Veleža.

Neke informacije su izašle, a za mene je dres svetinja. Sve mora biti po pravilima, a neke informacije koje su izašle nisu tačne", rekao je Rožmanu najavi utakmice te dodao:

Oglasi

"Meni je bitan tim, rad i disciplina. Sve igrače mogu pohvaliti, a šta će biti dalje, vidjet će te kada bude zvanično. Ništa nećemo kriti, želimo napraviti jak tim."

Rođeni na najveći stadion u državi dolaze sa privremenim trenerom na klupi. U pitanju je dosadašnji Jusufbegovićev pomoćnik, Samir Merzić.

"To jeste problem, ali neće se oni mijenjati jednim klikom. Mi gledamo na sebe, moramo imati svoj sadržaj. Oni će sigurno imati novu energiju sa novim trenerom", jasan je bio Slovenac.

Sa druge stren Merzić je najavio kako će njegova ekipa ići na pobjedu što je u skladu sa reputacijom mostarskih Crvenih.

"Moramo obratiti pažnju na sebe, svjesni smo šta trebamo ispraviti i na koji način to želimo. Jedna dobra sedmica rada je iza nas. Imamo potpun roster i radna atmosfera je bila na treningu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo biti hrabri i koncentrisani, jer samo tako možemo napraviti dobar rezutat na utakmici protiv Sarajeva. Mi smo Velež, svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i protiv Sarajeva".

Inače, kako navijači Sarajeva nestrpljivo čekaju Rožmanov zapisnik, nestrpljenje vlada i među pristalicama Rođenih i to zbog imenovanja novog trenera za kojeg bi tokom ove sedmice trebao biti imenovan Dean Klafurić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malac
Uvijek cu za Velez navijati samo ne kada igraju sa mojim Sarajevom.Uglavnom ovo je derbi Bosne i Hercegovine dva tima koja u ligi Bivse nam drzave imaju naj vise sezona tj bili su naj stabilniji timovi u ligi od BiH klubova.Idemo Jako 1946
5 1
Ecosport
Avanti Rođeni
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi