Premijer potvrdio: Do juna nema nogometa!

Nizozemska

Premijer potvrdio: Do juna nema nogometa!

E. Škorić

Nizozemski premijer Mark Rutte je na konferenciji za novinare govorio o problemima s kojima se zemlja suočava zbog pandemije koronavirusa.

Rutte je, između ostalog, kazao da "nema nogometa do 1. juna", pa je sada sve izvjesniji scenarij prema kojem će se sezona okončati po trenutnoj tabeli, a to bi značilo da je Ajax ponovo prvak ili će se jednostavno poništiti, pošto izgleda nemoguće odraditi preostali dio sezone.

Nogometaši u Nizozemskoj već dvije sedmice su u karantinu i čekaju vijesti. Bilo je nagovještaja da će se mjere koje se primjenjuju do 6. aprila biti ukinute, ali sada je odlučeno da se do 1. juna neće igrati.

Vlada je donijela odluku, nogometni savez Nizozemske također će morati da potvrdi crne slutnje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nakon 28. aprila, dokad su produžene mjere opreza, stvarno se nećemo vratiti normalnom životu", rekao je Rotte, priznajući dugotrajnu borbu koja će biti potrebna za borbu protiv pandemije. Odluke povezane s dužinom vremenskih ograničenja razmatrat će se svake tri do četiri sedmice.

"Svi se u Nizozemskoj dobro pridržavaju mjera. I ja sam zadovoljan s tim. Ulice su prazne, vozovi su prazni, kancelarije su prazne. Ostajemo u zatvorenom prostoru koliko god je moguće. Radimo kod kuće što je više moguće. Sami kupujemo namirnice", rekao je Rutte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi