Premijerno prikazivanje "Bubamara - Linije koje nas spajaju"

Film kojim je Coca-Cola ovjekovječila bh. fudbalsku priču

Premijerno prikazivanje "Bubamara - Linije koje nas spajaju"

U sarajevskom kinu Cinema City sinoć je premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom "Bubamara – Linije koje nas spajaju", u režiji Danisa Tanovića. Riječ je o filmu kojim je kompanija Coca-Cola ovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču, jednu od samo 5 odabranih priča iz cijelog svijeta.

Film "Bubamara – Linije koje nas spajaju" je jedna emotivna priča fudbalskog stručnjaka Predraga Pašića i Fudbalske sportske škole "Bubamar". To je priča o fudbalu koji ističe ono što je najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja nas bez obzira na razlike. Radnja filma prati Predraga i polaznike njegove "Bubamare" od samih početaka u ratnom periodu, pa sve do danas kada su mnogi od njih već uspješni fudbaleri. 

"Kada sam dobio prijedlog od Coca-Cole da snime film o meni i Bubamari, prihvatio sam bez razmišljanja jer sam u tome vidio još jednu priliku da pokažem svima, a posebno djeci, da je fudbal jedinstven sport koji nas ujedinjuje bez obzira na okolnosti i različitosti. Nadam se da ćemo ovom pričom potaknuti mlade da sanjaju svoje snove, da se trude, jer je uspjeh moguć. Ali bih volio isto tako potaknuti i našu državu da povedu malo više računa o mladima, da im daju priliku da iskoriste svoje talente kod nas, kako ne bi išli u druge zemlje da postanu veliki i uspješni", izjavio je ovom prilikom Pašić.

Coca-Cola i fudbal su decenijama dvije najveće strasti mladih širom svijeta. U ovoj godini, kada je fudbal centar svijeta i kada se BiH po prvi put plasirala na Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Coca-Cola nastavlja tradiciju spajanja ljudi u ljubavi prema fudbalu, širenja fudbalske strasti i kroz svoje projekte omogućava da svi budu dio svjetske fudbalske priče.

"Nedavno smo u BiH, u saradnji sa FIFA-om donijeli Trofej Svjetskog prvenstva kojeg su brojni ljubitelji fudbala imali priliku vidjeti izbliza, a sada vam kroz film kojeg ćete vidjeti večeras, donosimo jednu posebnu fudbalsku priču koja će nadam se dotaći vaša srca i još jednom pokazati kako je fudbal jedna od niti koje nas spajaju, bez obzira na razlike", izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria d.o.o.

Premijernoj projekciji, pored predstavnika Coca-Cole i režisera, prisustvovali su glavni protagonisti filma, filmski predstavnici, partneri i prijatelji Coca-Cole i predstavnici medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.