Preminuo proslavljeni fudbaler Borca

U 57. godini života

Preminuo proslavljeni fudbaler Borca

U isčekivanju derbija između Olimpije i Maribora u slovenačkoj javnosti odjeknula je vijesti o smrti Suada Beširovića.

Borbu s teškom bolešću Beširović nije uspio pobijediti i u 57. godini je preminuo, a vijest o njegovoj smrti s tugom je podijelila i Olimpija koju je u sezoni 2003/2004. imao priliku voditi kao trener.

"Suade, počivaj u miru", stoji u saopštenju kluba iz Ljubljane.

Cijelu trenersku karijeru Beširović je proveo u Sloveniji, uz Olimpiju vodio je još nekoliko tamošnjih klubova, dok su najuspješniji igrački dani bili vezani za Bosnu i Hercegovinu.

U razdoblju od 1984. do 1989. godine je Beširević nastupao za Borac iz Banjaluke s kojim je osvojio Kup SFR Jugoslavije, što predstavlja jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba. Oni koji duže prate Borac s pravom kažu da crveno-plavi od 'Sulje' nisu imali takvog centarfora, koji je znao sve sa loptom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije Borca je igrao za Rijeku, Apollon Limassol, Celje, Rijeku, Omoniju...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Pa majku mu novinaru Pušiću il Pašiću, svejedno je. Prvo i osnovno pravilo novinarstva je napisati ispravno ime i prezime. Jel Beširović ili Beširević????
0 1
Majstor_ZE
Neka mu je Rahmet dusi plemenitoj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi