Preokret FK Željezničar i teška pobjeda protiv FK Mladost na Grbavici

Štilić i Krpić za pobjedu Plavih

Preokret FK Željezničar i teška pobjeda protiv FK Mladost na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 13. kolu Premijer lige BiH na Grbavici savladao Mladost sa 2:1.

Nije Željo lagano stigao do tri boda. Imao je tim s Grbavice dosta posla u ovom meču, ali na kraju je uspio da savlada tim iz Doboj Kaknja.

Prvo poluvrijeme donijelo je zaista očajnu fudbalsku predstavu izabranika Amara Osima.

Igrači Željezničara kao da se nisu pojavili na utakmici. Akcije su bile jalove, uzaludan je bio posjed lopte, jer Plavi u prvom poluvremenu pred golom Mladosti nisu napravili gotovo ništa.

Sve što vrijedi izdvojiti je pokušaj Sadikovića iz 13. minute koji je otišao pored gola, ali je zato Mladost svoju šansu iskoristila.

Igrala se 38. minuta kada je tim iz Doboj Kaknja poveo. Hiroš je sjajno proigrao Matthiasa Fanima, a ovaj matira Erića za prednost gostiju od 0:1.

Do kraja prvog dijela domaći tim nije napravio ništa pred golom Mladosti, koja se odlučila na potpunu defanzivu, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju.

Očekivano, Željezničar je u nastavak meča ušao aktivnije. Amar Osim je uveo Ermina Zeca, pa je igra Plavih dobila novu dimenziju.

Veoma brzo je Željo stigao do izjednačenja. U 54. minutu lijepu asistenciju Pavića u pogodak pretvara Semir Štilić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon izjednačenja Željo je još jače krenuo prema golu Mladosti. Stvarali su domaći pritisak, a u 70. minuti su došli i do drugog gola. Štilić je ubacio nakon prekida, a na pravom mjestu je Sulejman Krpić za prednost od 2:1.

Bilo je vidljivo da je Mladost poprilično pala fizički. Željezničar je bez većih problema kontrolisao igru, imali su još prilika za promjenu rezultata, ali je ostalo 2:1 do kraja meča.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Željezničar - Mladost 2:1 (Štilić 54', Krpić 70'/ Fanimo 38')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Štilić, A. Zec, Bogićević, Alispahić, Sadiković, Veselinović i Sipović.

FK Mladost: Velić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Smajlagić, Biber, Begić, Bajić, Isaković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
neće ovako dugo još. Vidi se lagani pad u formi.
25 4
Plavi orkestar
Covjek koji nam je oteo titulu a zove se Davor Beljo još sudi u ovoj hebenoj ligi??? Ima obraza doci na Grbavicu poslije svega što je uradio Zelji.Taj je sudija oteo Zelji titulu svirajuci nepostojeci penal Radniku iz kojeg je Zrinjski dao go i osvojio titulu.Taj isti Beljo veceras kod rezultata 1:1 poništi cist go Zelji u sred Sarajeva,na našoj Grbavici.Pitanje za naše navijace: Znaju li gdje je odsjeo Beljo.Ja sam trenutno van Sarajeva,ali da sam tu sigurno bih mu postavio par pitanja.
8 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi