Preokret Gaziantepa protiv fenjeraša, Medunjanin zamijenen

Super liga Turske

Preokret Gaziantepa protiv fenjeraša, Medunjanin zamijenen

Gaziantepspor je današnju utakmicu protiv fenjeraša Kayserispora dočekao sa etiketom favorita, ali je do trijumfa tim Harisa Medunjanina došao uz dosta muke. 

Na kraju je rezultat glasio 2:1 u korist Gaziantepspora koji je nakon prvih 45 minuta imao rezultatski zaostatak od jednog gola. Goste je u vodstvo u 24. minutu doveo Sereno.

Gaziantepspor je sedam minuta kasnije ostao bez stopera Binya koji je zaradio direktan crveni karton što je dodatno otežalo posao domaćinu. Na pauzi trener Gaziantepa u svlačionici ostavlja Harisa Medunjanina umjesto koga je ušao Gulle.

Dvadeset minuta prije kraja i gosti ostaju sa deset igrača, a isključen je Uludagnakon što je skrivio jedanaesterac. Domaćin je nakon toga zaigrao mnogo bolje i sa dva ekspresna pogotka došao do očekivane pobjede. Prvo je sa bijele tačke izjednačio Tosun, a trijumf Gaziantepu donio je Traore pogotkom dvanaest minuta prije kraja.

U drugom susretu gotovo jednak scenario, Sivasspor je kao gost vodio protiv Genclerbirligija koji je u finišu smogao snage i preokrenuo rezultat za novi trijumf. Radzkow je autogolom doveo Sivasspor u vodstvo u 19. minutu, što je ujedno bio i rezultat prvog dijela utakmice.

U finišu prvog poluvremena Bekmesci u jednom minutu dobija dva žuta kartona, a pa su gosti do kraja bili brojčano oslabljeni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U nastavku, nakon svega 15 minuta Stancu pogađa za izjednačenje, a dva minuta kasnije put svlačionice prije vremena morao je i Cicinho pa su gosti do kraja igrali sa devet igrača.

Brojčanu nadmoć Genclerbirligi je krunisao osam minuta prije kraja golom Durmaza. Ermin Zec je igrao svih 90 minuta u pobjedničkom timu i tom prilikom zaradio je žuti karton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti