Preokret Pijevaca kod Hulla, Eriksen donio trijumf Spursima

Odigran susret 12. kola engleskog Premiershipa

Preokret Pijevaca kod Hulla, Eriksen donio trijumf Spursima

Hull City dočekao je večeras u okviru 12. kola engleskog Premiershipa na svom terenu Tottenham. Susret je završen rezultatom 2:1 za ekipu iz Londona. 

Domaćin je do vodstva došao u osmoj minuti susreta. Livermore je šutirao sa vrha šesnaesterca, a lopta je završila u donjem desnom uglu gola Llorisa. Nastavio je Hull i nakon vodstva sa napadima. Priliku je u 21. minuti susreta imao Robbie Brady, ali je njegov udarac zaustavio Hugo Lloris. 

Samo dvije minute kasnije Hull ponovo prijeti. Ovaj put u prilici je Hatem Ben Arfa, a njegov udarac odlazi preko prečke gola ekipe iz Londona. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Tottenham. Eriksen je centrirao, a u šesnaestercu Hulla nije bilo nikoga. 

Hull City je u 50. minuti susreta ostao sa deset igrača na terenu. Crveni karton dobio je Gaston Ramirez. Tottenham je od tog trenutka krenuo izuzetno ofanzivno prema golu domaćina. Priliku je u 59. minuti susreta imao Soldado, ali je Španac loše šutirao. 

Igrača više na terenu Tottenham je iskoristio u 61. minuti susreta. Eriksen je šutirao iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Kanea koji trese mrežu Hulla. Nastavili su gosti da prijete i u nastavku susreta. Redale su se prilike pred golom Hulla, a gosti su do trijumfa došli u 90. minuti susreta, strijelac je bio Eriksen. 

Engleska, Premiership, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull City - Tottenham 1:2 (Livermore 8/Kane 61, Eriksen 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije