Preokret Skakavaca, starijem Hajroviću 89 minuta

Super liga Švicarske

Preokret Skakavaca, starijem Hajroviću 89 minuta

Odličnu utakmicu danas su u okviru petnaestog kola Super lige Švicarske odigrali Aarau i Grasshoppers naših Seada i Izeta Hajrovića.

Skakavci su opravdali ulogu favorita i ostvarili pobjedu rezultatom 4:2, nakon što su nakon svega 24 minuta igre imali rezultatski zaostatak od dva gola.

Pablo i Nganga pogodili su za vodstvo domaćina, a sve što je Grasshoppers do pauze uspio uraditi bio je pogodak Caioa u 31. minutu. Skakavci u nastavku ubacuju u brzinu više pa postižu još tri pogotka vrijedna nova tri boda.

Dva puta je u razmaku od svega sedam minuta strijelac bio Gashi, dok je pobjedu potvrdio Ngamukol u finišu utakmice. Izet Hajrović odigrao je 89 minuta u pobjedničkom timu, dok njegov brat Sead ovog puta nije ulazio u igru.

U drugoj utakmici igranoj danas Zurich je na dpmaćem terenu porazio Sion visokim rezultatom 4:1. Na tabeli je i dalje vodeći Basel sa 30 bodova, dok je Grasshoppers drugoplasirani sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.