Preokret: Van Gaal ostaje, dobit će 100 miliona za pojačanja

Holandski Telegraaf piše

Preokret: Van Gaal ostaje, dobit će 100 miliona za pojačanja

Edmir Škorić

Louis van Gaal bi, unatoč lošoj sezoni, mogao da ostane menadžer Manchester Uniteda.

Već su nam otočki mediji 'otkrili' da je Jose Mourinho novi trener Uniteda, ali De Telegraaf vrti drugu priču i tvrdi - Van Gaal ostaje i naredne sezone!?

Holandski ugledni medij, valjda dobro upoznat sa situacijom oko Van Gaala, kaže da je uprava engleskog tima odlučila da ostane dosljedna filozofiji nogometne igre koju ima nekadašnji trener Barcelone i Bayerna.

Telegraaf dalje piše da će iz kluba osigurati Van Gaalu 100 miliona eura za pojačanja na ljeto i kako je Romelu Lukaku iz  Evertona prva želja proslavljenog trenera.

Belgijanac bi United mogao da košta 70 miliona eura, a ostalih 30-ak eura bi Van Gaal spiskao na još jedno pojačanje. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Gaal je malo dobio i podrške od javnosti i navijača Uniteda nakon što je ukazao šansu mladim igračima poput Rashforda i Timotyja Fosu-Mensaha, no istao tako, sve pada u vodu ako se ne izbori Liga prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi