Preostali dio PL BiH uz puno prisustvo publike?

Na sastanku tijela N/FSBiH

Preostali dio PL BiH uz puno prisustvo publike?

Na sastanku koji je danas održan u hotelu Park u Vogošći, a kojem su prisustvovali članovi Komiteta za takmičenje, Komiteta za stadione i bezbjednost i Sektora za takmičenje i upravljanje događajima N/FS BiH donesen je zajednički zaključak da se Izvršnom odboru N/FSBiH uputi preporuka da se utakmice preostalih pet kola BH Telecom Premijer lige BiH i utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine u takmičarskoj  sezoni 2014/2015 igraju uz puno prisustvo publike, uključujući i gostujuće navijače.

Oba komiteta će pratiti utakmice domaće šampionata iz kola u kolo, te će svaki iz svog domena  analizirati ih i donositi odgovarajuće odluke ili preporuke prema IO N/FS BiH.

Svi klubovi će posebnim dopisom biti dodatno upozoreni na odgovornost za ponašanje svojih navijača i obavezu saradnje sa njima. Isto tako će se skrenuti pažnja na odgovorno ponašanje rukovodstva timova i uprava klubova kako u pripremi utakmica tako i na samim utakmicama uključujući prije svega teren i VIP lože.

Uprave klubova i njihovi predstavnici treba da se suzdrže od neodgovornih izjava i da njihovo ponašanje bude u skladu sa Kodeksom ponašanja N/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve izrečeno ima za cilj da se zaštiti regularnost takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH i da se poštuje sporski fair play. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.