Prešli 1370 kilometara kako bi bodrili svoj klub u prijateljskom meču

To se zove vjernost!

Prešli 1370 kilometara kako bi bodrili svoj klub u prijateljskom meču

Nekada velikan njemačkog fudbala, Magdeburg se danas takmiči u trećem rangu, ali to ne sprječava navijače ovog kluba da na svakoj utakmici pružaju gormoglasnu podršku svojim ljubimcima.

Ipak, ovaj put su navijači Magdeburga nadmašili sami sebe. Naime, oni su putovali čak 1370 kilometara kako bi bodrili svoj klub u prijateljskom meču.

Skupina od oko 1500 navijača Magdeburga se zaputila na dugačak put ka Engleskoj, gdje je njihov klub igrao protiv rezervne ekipe Boltona.

Iako se radilo o susretu koji inače ne bi privlačio puno pažnje ljubitelja fudbala, navijači Magdeburga su se potrudili da naprave zaista spektakularnu atmosferu.

Njihova podrška je očigledno urodila plodom, s obzirom da je Magdeburg slavio rezultatom 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi