Zvijer se vraća na teren i potpisuje za posrnuli klub

Baptista u Boltonu

Zvijer se vraća na teren i potpisuje za posrnuli klub

M. Šljivak

Poznati brazilski fudbaler Julio Baptista (35) vratiće se na teren.

Ovaj 35-godišnji ofanzivac, koji je postao poznat u dresu Seville 2003. godine, blizu je potpisa za engleski Bolton, gdje je proteklih nekoliko dana boravio na probi.

Baptista će tako bogatu fudbalsku karijeru vjerovatno završiti u redovima zaboravljenog i posrnulog engleskog kluba, koji se nakon dugogodišnje agonije ove sezone uspio vratiti u Championship.

Lokalni mediji iz Boltona tvrde kako je Baptista već razgovarao sa čelnicima kluba o broju koji će nositi na dresu i veoma je blizu potpisa ugovora s ovim timom.

Brazilski fudbaler je karijeru počeo kao zadnji vezni u Sao Paulu. Dolaskom u Sevillu 2003. godine prebačen je u napad, pa je u dvije godine nastupanja za ovaj tim postigao 38 golova, što mu je na kraju donijelo transfer u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrao je zatim još za Romu, Malagu i Cruzeiro, a posljednji tim za kojeg je nastupao je američki Orlando City.

Zbog fizičkog izgleda je tokom karijere zaradio nadimak Zvijer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi