Prešli su svaku mjeru: Kinezi žele kupiti i sudiju

Clattenburg na meti Kineza

Prešli su svaku mjeru: Kinezi žele kupiti i sudiju

Endin Čaušević

Kineski klubovi u proteklih nekoliko mjeseci uspjeli su šokirati fudbalsku javnost astronomskim transferima i ponudama za igrače.

U posljednje vrijeme sve je više fudbalera koji nastavljaju svoju karijeru u Kini jer jednostavno ne mogu da odole bogatim ponudama. Međutim, ovaj put i Kinezi su prešli svaku mjeru svojom novom ponudom.

Naime, FS Kine ima namjeru da poboljša sistem sudija jer su u posljednje vrijeme imaju problema sa korupcijom. Kako prenose mediji u Engleskoj oni su ponudili ogroman novac Marku Clattenburgu da dođe u Kinu kako bi regrutovao nove sudije i podučavao ih.

Clattenburg je proglašen za najboljeg sudiju u 2016. godini što je dovoljno Kinezima da pokušaju da ga nagovore da dođe u Kinu. Još uvijek nije poznato da li će Clattenburg moći odoljeti ovoj ponudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi