Osmanhodžić: Moramo se pogledati u ogledalo; Rožman: Kada zabiješ šest golova bolje da šutim
FOTO: T. Hebib

Press konferencija nakon utakmica na Koševu

Osmanhodžić: Moramo se pogledati u ogledalo; Rožman: Kada zabiješ šest golova bolje da šutim

Haris Zilić

U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine duel na Koševu odigrale su ekipe Sarajeva i Tuzla Citya. Bordo tim je odigrao sjajan i efikasan meč i na kraju slavio rezultatom 6:2.

Po završetku utakmice u prostorijama FK Sarajevo održana je zvanična press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri oba tima Simon Rožman trener FK Sarajevo i trener FK Tuzla City.

Prvi je riječ imao trener gostiju Adnan Osmanhodžić.

"Nema se šta analizirati, nadigrani smo u svim segmentima igre. Sebičnost naših igrača je van svaki pameti. Jedina pozitivan stvar je ovaj momak 2006. godište što je postigao gol", rekao je Osmanhodžić i dodao:

"Ovo je sigurno naša najlošija utakmica. Tuzla City je znala odigrati dobro, ali danas je zaista bilo loše. Moramo svi stati pred ogledalo i da vidimo šta mislimo i šta igrači misle sa karijerama."

Opis nije dostupan.

Oglasi

Nakon toga medijima se obratio trener Sarajeva, Simon Rožman.

"Značajna utakmica, sretan sam zbog igrača, vidjela se energija, žele napredovati. Dali smo šest golova, ljudi koji su došli imali su šta vidjeti. Nije bilo idealno 90 minuta, ali jedna dobra utakmica. Hvala navijačima, rekao sam momcima da moramo igrati da ne izgubimo povjerenje", rekao je Rožman i dodao:

"Iskorstili smo pauzu, radimo korake prema naprijed, male, ali brze. Držali smo energiju, nije sve idealno ponavljam, ali dati šest golova nije mala stvar. Vidim da su momci gladni, pogotovo ovi mladi, iskusniji igrači su dobri mentori, imamo dobar miks. Ne gleda se pobjedi zube kada daš šest golova bolje da šutim. Pokazali smo na početku fair play, ne želim se nadigravati s ekipom koja ima neke svoje proteste."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O zimskom prelaznom roku?

"Nezahvalno je sada pričati bilo šta. Sjest ćemo na pauzi i dogovoriti sve, radimo i na tom planu, vidjet ćemo šta će biti."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Svaka cast za trku i kad se vodilo 5 golova razlike. Nesto nezapamceno na ovim prostorima
4 0
atko70
Respekt za F.K.Sarajevo kod protesta gostujucih igraca..Da su im s druge strane bile Vicine curice ili Beusovi bojovnici, sigurno bi se usetali u gol sa loptom ..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti