Rožman pohvalio ekipu, Osmanhodžić govorio zašto su gosti kleknuli na početku meča

Osam pogodaka vidjela je publika na Koševu

Rožman pohvalio ekipu, Osmanhodžić govorio zašto su gosti kleknuli na početku meča

Sarajevo se bez problema večeras 'obračunalo' sa FK Tuzla City. Bilo je 6:2, te je pitanje pobjednika bilo riješeno nakon prvog poluvremena.

Na startu meča smo vidjeli nesvakidašnje scene. Gosti su stali na teren, odnosno kleknuli u znak nezadovoljstva suđenjem u Premijer ligi, da bi zatim doživjeli pravi fijasko.

Sarajevo tako nastavlja sa kvalitetnim igrama, a svoje viđenje meča dali su treneri Simon Rožman i Adnan Osmanhodžić.

Prvi je riječ dobio Osmanhodžić.

"Nema se šta analizirati sada. U teškoj smo situaciji, a danas smo nadigrani u svim segmentima igre. Sarajevo je bilo potpuno dominatno, a danas igrači nisu zaslužili da ih pohvalim. Garčević je jedini opravdao očekivanja, za deset minuta pokazao kako se boriti za ovaj grb".

Meč je počeo klečanjem gostiju. Trener Tuzlaka je objasnio i zašto.

"To je vid protesta, dosta puta smo oštećeni ove sezone. Danas je suđenje bilo perfektno", rekao je Osmanhodžić.

Oglasi

Riječ je zatim dobio slovenski stručnjak Simon Rožman.

"Značajna utakmica za nas. U periodu smo gdje smo 14 dana dobro radili, a sjajno smo izgledali danas. Bilo je dobrih stvari, čestitke momcima, veliki rezultat.

Slažemo kockicku po kockicu, ali nije kraj. Mladi smo, željni dokazivanja, a tako će biti i na narednoj utakmici. Moramo biti odgovorni i hrabri, a navijačima velika hvala za podršku po ovom vremenu. Moramo biti zadovoljni, mirna sedmica je ispred nas i nadam se da ćemo odigrati vrhunsku utakmicu", dodao je Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Tuzla City dočekuje Željezničar, dok će Sarajevo u goste Veležu.

Sutra i prekosutra se igraju preostali 15. kola Premijer lige naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Zapalo mi je za oko nesto do sada nevidjeno na nasim prostorima a to je da i pored vodstva od cak 5 golova razlike igraci trce i bore se kao da gube. Veliko bravo za gospodina Rozmana i ekipu!
2 0
velez mo
Kakvo sudenje,ova Tuzla nezasluzuje da igra Premier Ligu,stvarno odron od ekipe.Ko nama uze bod majko moja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi