Marinović: Želimo osvojiti titulu; Rožman otkrio kakva je situacija sa Oliveirom
FOTO: T. Hebib

Press konferencija nakon derbija na Koševu

Marinović: Želimo osvojiti titulu; Rožman otkrio kakva je situacija sa Oliveirom

Haris Zilić

U derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo i Borac su remizirali rezultatom 1:1, a Bordo tim je do boda došao u posljendjim sekundama utakmice.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima, Simon Rožman i Vinkko Marinović.

Prvi je riječ imao trener Borca, Vinko Marinović.

"Čestitam igračima na jako dobroj utakmici, sama utakmica je bila dosta dobra. Došli smo odmah do ranog gola, imali smo sutiaciju da dođemo do drugog gola, ali nismo. Očekivali smo pritisak Sarajeva. U drugom poluvremenu imali smo šansu preko Lukića, da je tu zabio gotova bi bila utakmica", rekao je Marinović i dodao:

"Došao je crveni karton, nismo izdržali pritisak, na kraju čestitam igračima na dobroj utakmici."

"Mi idemo utakmicu po utakmicu. Tri ekipe su se izdvojile, mi imamo svoj cilj, želimo osvojiti titulu, vidjet ćemo na kraju šta će biti."

Nakon toga medijima se obratio trener Sarajeva, Simon Rožman.

"Loše smo krenuli, rani gol nas je poremetio. Drugo poluvrijeme smo bili dobri i zaslužili smo taj gol i sve u svemu moram biti zadovoljan, nismo se predali. Da je gol došao ranije možda bi se utakmica otvorila", rekao je Rožman i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu, vrijeme je već za neke analize. Još smo tu, dosta sam analizirao i prošlu sezonu. Večeras smo igrali protiv lidera prvenstva. Mislim da idemo upravom smjeru."

"Oliveira nije još spreman, on je naš jako bitan igrač, ubacit ćemo ga u igru kada bude maksimalno spreman. Svi igrači koji su tu za mene su jako bitni. Želio bih se zahvaliti navijačima daju nam energiju. Dobro je što sam danas uzeli bod to je najmanje što smo zaslužili."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
qurcu ti titulaj, dobro znaš narednog šampiona. nekad si ga trenirao, a nije torpedo.
3 5
hzsg
Marinoviću, tvoje želje su ujedno VICINE NAREDBE, koje iz kola u kolo završavaju, razni Njegomirovići, Gigovići, Muse, Kazagići pa evo i Peljto im se prikljucuje.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi