Bjeloruse oduševila Grbavica, emotivni Bašić posebno izdvojio navijače

Press konferencija

Bjeloruse oduševila Grbavica, emotivni Bašić posebno izdvojio navijače

Haris Zilić

Na stadionu Grbavica u spektakularnoj atmosferi odigrana je prva utakmica prvog pretkola UEFA konferencijske lige između bh. predstavnika Željezničara i bjeloruskog Dinamo Minska.

U vrlo borbenoj i na momente odličnoj fudbalskoj predstavi na kraju je rezultat glasio 2:2 tako da pred revanš otvara šansu za oba tima.

Po završetku utakmice u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferencija oba tima na kojoj su se obratili treneri timova. Ispred gostiju bio je trener Vadim Skripchenko, a ispred Željezničara šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice, Nermin Bašić.

Prvo je riječ imao Skripchenko.

"Jako dobra utakmica, jako dobra atmosfera, sjajni navijači. Već smo rekli da nam je jako bitno da atmosfera bude dobro. Zadovoljan sam igrom svojih igrača 75 minuta, ali utakmica traje 90 minuta plus nadoknada. Dali smo protivniku inicijativu i primili dva gola. Ako pričamo o taktici mislim da smo bili bolji od protivnika, ali eto na kraju remi. Ispred nas je revanš i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. Hvala vam na sjajnoj atmosferi na stadionu", rekao je Skripchenko i dodao:

"Današnji rezultat ostavlja prostora i jednoj i drugoj ekipi, šanse su 50-50. Mi nećemo imati prednost jer smo na neutralnom terenu. Idemo i revanš odraditi profesionalno. Pokušat ćemo da igramo kako mi znamo. Željezničar je večeras imao bolje izmjene što mu je donijelo bolju igru i ne mogu biti zadovoljan finišom utakmice."

Oglasi

Opis nije dostupan.

Nakon toga medijima se obratio i trener Željezničara, Nermin Bašić.

"Vrlo teška utakmica protiv ekipa koja je jaka u duelima, teško im je stvoriti prilike. Dobro smo se naradili i zaslužili smo ovaj rezultat. Žao mi je što nismo više držali posjed, ulazili smo u fajt s njima i tu smo imali problema, dvije greške, dvije kontre i kaznili su nas, ali to je Evropa. U drugom poluvremenu smo pokazali da možemo, publika nas je nosila, pokazali smo mentalno slavlje. Čestitam igračima, uspjeli smo trkački izdržali s ekipom koja već ima 14 utakmica u prvenstvu", rekao je Bašić i dodao:

"Težimo da igramo bolje, Željo treba da igra lijep fudbal. Ovo je Željo kojeg želim u prvenstvu da naši navijači uživaju. Kada gubimo, vraćamo se, nema predaje, nema veze u kakvoj smo situaciji. Željo ima ogromno srce i čestitam svima."

"Kada igrate protiv ekipa koja već ima polusezonu nezahvalno je bilo šta komentarisati. Imamo šansu, ali moramo biti svjesni da Evropa malo daje, ali to moraš uzeti. Ovaj pozitivan rezultat puno znači. Ne želim nikoga dizati, idemo u revanš ozbiljno. Vidjet ćemo gdje smo greške pravili. Imamo pravo da se nadamo u revanšu, vjerujem o svoj tim."

Oglasi

O igračima?

"Nakon jedne utakmice ne bih ništa komentarisao. Za svaku grešku svoje ekipe ja sam kriv. Rustemović je tek došao dobro je stajao u zonama, Drljo je mlad igrač, imao je prodora, ne vidim da ima nekih problema, ne treba nikkome skidati glavu."

O fizičkoj spremi?

"Mi smo u takvom stanju kakvom jesmo, gledali smo da to taktički odradimo. Brine me malo sprema, potrošili smo puno energije, ipak Dinamo je fizički jači, ljudi imaju 14 utakmica u nogama, igraju prvenstvo. Ogromnu prednost imaju što se tiče tih stvari."

O navijačima?

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Takvo navijanje kada gubiš 0:2, ja ne znam da li ovakvih navijača ima na Balkanu. Nevjerovatnu povezanost imamo sa našim navijačima, možemo napasti sve klubove. Iza sebe imamo vojsku, navijači su naša vojska. Neke stvari se u nas ne dešavaju slučajno."

Bašić je na kraju naglasio da Željezničar ide dobro odigrati u revanšu i želja je da ekipa prođe u drugo pretkolo što bi bila velika nagrada za sve navijače.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sparta11
Malo je reći da ste loši... a borite se, svaka čast... A, ne može željezniČmar više od Prve lige Federacije, najrealnije!
0 6
faris1982
De bolan da sam pitar sramota bi me bilo, imaju igrače za barem Europa Lige ovamo dajem ruku u vatru ni u Konferencijsku neće ući...Debili duplo jeftiniji tim nisu pobijedili dok se Željo nosi sa duplo skupljim
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti